EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Dünyanın her yanından genç Diş Hekimleri adayları YDÜ'de buluştu

Dünyanın her yanından genç Diş Hekimleri adayları YDÜ'de buluştu

Dünya Diş Hekimliği Öğrenci Birliği "Student Summer Exchange" (Yaz Öğrenci Değişimi Programı) çerçevesinde gerçekleştirilen değişim programı kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne Macaristan ve Slovenya'dan gelen diş hekimliği öğrencileri 15 gün boyunca Pedodonti, Ortodonti, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Protetik Diş Tedavisi, Endodonti ve Restoratif Diş Tedavisi Anabilim dallarında YDÜ'nün uzman diş hekimleri gözetiminde gözlemlerde bulundular.

Yayın Tarihi: 30/08/14 11:43
okuma süresi: 3 dak.
Dünyanın her yanından genç Diş Hekimleri adayları YDÜ'de buluştu
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Dünya Diş Hekimliği Öğrenci Birliği Danışman hocası Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serap Çetiner farklı ülkelerden genç diş hekimi adaylarının katılımıyla gerçekleştirilen değişim programının geleceğin diş hekimleri arasındaki iletişim ağının geliştirilmesi ve ülkemizin diş hekimliği alanında bir çekim merkezi haline gelmesi açısından çok büyük bir önem taşıdığını kaydetti. Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin JCI akreditasyonuna sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Çetiner, JCI akreditasyonun Diş Hekimliği Fakültesi'ne uluslararası tanınırlık sağladığını ifade etti.

YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi mezunu ve Dünya Diş Hekimliği Öğrenci Birliği delegesi Dt. Ferdiye Küçük, Yakın Doğu Diş Hekimliği Fakültesi'nin Dünya Diş Hekimliği Öğrenci Birliği programına üye olması sayesinde gerçekleştirilen bu öğrenci değişiminin her sene yaz tatillerini kapsayacak şekilde düzenlendiğini ve tüm ülke üyelerin bu program dahilinde konuk öğrenci olarak diledikleri ülkelere gidebildiklerini belirtti.

15 günlük program süresince ülkemizde bulunan değişim programı öğrencileri Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden etkilendiklerini vurgularken fakülteyi modern ve donanımlı bulduklarını ve yurtdışından gelebilecek potansiyel öğrencilere Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni mutlaka tavsiye edeceklerini ve seneye kendi ülkelerinden KKTC'ye ve Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne gelmek isteyen öğrencilerin sayısında artış olacağına inanındıklarını belirttiler.

Stajını tamamlayan öğrencilere sertifikaları Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş ile Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Serap Çetiner tarafından verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.