EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Yakın Doğu Eğitim Kurumları'na son tarih 5 Eylül

Yakın Doğu Eğitim Kurumları'na son tarih 5 Eylül

Ülkemizin öncü örgün eğitim kurumlarından olan Yakın Doğu Kreşi, Yakın Doğu Okul Öncesi, Yakın Doğu İlkokulu ve Yakın Doğu Koleji son kayıt tarihi 5 Eylül olarak açıklandı.

Yayın Tarihi: 01/09/14 10:33
okuma süresi: 5 dak.
Yakın Doğu Eğitim Kurumları'na son tarih 5 Eylül
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kuruldukları günden itibaren alanlarında en önemli eğitim kurumları olan Yakın Doğu Eğitim Kurumları, ülke eğitim hayatına getirdikleri yeniliklerle, teknolojiye yaptığı yatırımlarla, öğretmen kalitesi ve eğitim metodolojisi ile, öğrenci odaklı, öğrenci,-öğretmen-veli üçgeni içerisinde sağlanan uyum ve öğrencilerin kişisel gelişimlerini düzenli olarak ailelerle paylaşan sistemi ile örgün eğitimde ciddi bir fark yaratıyor. İlklerin ve yeniliklerin öncüsü olan Yakın Doğu Kreşi, Yakın Doğu Okul Öncesi, Yakın Doğu İlkokulu ve Yakın Doğu Koleji kayıtları 5 Eylül'de tamamlanacak.

Kıbrıs Türk toplumunun eğitim yaşamında ayrı bir yeri olan Yakın Doğu Koleji örgün eğitime getirmiş olduğu yeniliklerle ön plana çıkıyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılında IPAD destekli eğitime geçerek Kıbrıs'taki örgün eğitimde bir ilki gerçekleştiren Yakın Doğu Koleji ÖSS'de, IGCSE'de ve dil eğitimlerindeki başarılarıyla da dikkat çekiyor. Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan yaptığı açıklamada Yakın Doğu Koleji olarak eğitimdeki ve eğitim teknolojilerindeki güncel gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek 2013-2014 eğitim öğretim yılında Ipad destekli eğitime geçerek zamanı eğitim alanında doğru, hızlı ve en verimli şekilde kullanmayı, öğrencilerinin yüksek kalitede, yüksek performansla eğitim almalarını sağladıklarını ifade etti.

Yakın Doğu İlkokulu ise kurulduğu ilk günden bu yana Ülkemiz nesillerine bırakılacak olan en değerli servet olan 'bilgi'nin en kaliteli şekilde aktarılmasını hedeflerken, geleceğe hazırladığı öğrencilerinin bilgi birikimi ve sosyal açıdan tam donanımlı bir eğitim görmeleri ve eğitimde dengeli ve mükemmeliyetçi hizmeti sağlamak için kurulmuş olan bir kurumdur. Yakın Doğu İlkokulu müdürü Hasan Yükselen, Yakın Doğu İlkokulu'nun her çocuğun kişisel yeteneklerini ön plana çıkarmak, psikolojik, sosyolojik ve fizyolojik olarak gelişimlerini sağlamak için başta beden eğitimi ve spor olmak üzere, müzik, resim ve elişi derslerine büyük önem verildiğini ve her türlü yarışma ve sergilere katılmaya da gayret ettiklerini belirtti.

Yakın Doğu Okul Öncesi Müdürü Beklem Rıza ise Yakın Doğu Okul Öncesi olarak geleneksel ezberci eğitime son vererek, yaparak, yaşarayarak öğrenmeyi teşvik etmenin en önemli hedefleri olduğunu belirtti. Öğrencilerine bilgiye nasıl ulaşacağını öğreterek, işbirliği ve dayanışma içinde hareket eden, özgür düşünebilen, displinli, paylaşımcı öğrenciler yetiştirmek için çalıştıklarını vurgulayan Rıza, Yakın Doğu Okul Öncesi olarak öğrencilerine sorumluluk duygusu ile sevgi ve saygı aşıladıklarını söyledi. Yakın Doğu Okul Öncesi'nde 3, 4 ve 5 yaş grubu öğrencilerine eğitim-öğretim verdiklerini söyledi. Beklem Rıza ise Yakın Doğu Öncesi olarak amaçlarının, okul öncesi eğitimi süresince çocukları ilköğretime hazırlamak, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğretmek olduğunu vurguladı.

Yakın Doğu Kreşi ise ülkemizdeki ilk 0-3 yaş öğrenci grubuna özgü olarak tasarlanmış olması nedeni ile bir ilk olma özelliği taşıyor. Kreşte bebekler 0-1, 1-2, ve 2-3 yaş olarak ayrılıyor ve her yaş grubunun kendine ait sınıfları, uyku ve oyun odaları ile mutfakları bulunuyor. Kreş'te çocukların sağlığı ile ilgilenen bir de hemşire görev yapmaktadır. Yakın Doğu Kreşi sorumlu öğretmeni Hulin Sıddık çocukları sevgi ile kucakladıklarını, çocukların bireysel farklılıklarını da göz önünde bulundurarak, çocukların zihinsel gelişimi, sosyal, duygusal ve dil gelişimlerini destekleyici bir eğitim sunduklarını söyledi.

Son kayıt tarihi 5 Eylül olarak açıklanan Yakın Doğu Kreşi, Yakın Doğu Okul Öncesi, Yakın Doğu İlkokulu ve Yakın Doğu Koleji hakkında detaylı bilgi www.neu.edu.tr web sayfası ile 223 64 64 (dahili 147-232-350-352-355) no'lu telefondan alınabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.