EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ "Tiyatro Bölümü" Özel Yetenek Sınav kayıtları devam ediyor

YDÜ "Tiyatro Bölümü" Özel Yetenek Sınav kayıtları devam ediyor

Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde 2005 yılında açılan ülkemizin ilk ve tek Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık alanlarında eğitim veren Fakültesi olan Sahne Sanatları Fakültesi "Tiyatro Bölümü" özel yetenek sınav kayıtları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 02/09/14 10:48
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ "Tiyatro Bölümü" Özel Yetenek Sınav kayıtları devam ediyor
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan Sahne Sanatları Fakültesi Genel Koordinatörü ve Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı Çetin Özen, Özel Yetenek Sınav Kayıtları'nın 8 Eylül 2014 tarihinde tamamlanacağını, Özel Yetek sınavlarının 9-10 Eylül tarihlerinde Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde gerçekleştirileceğini söyledi. Saat 10.00'da başlayacak sınavların iki aşamalı olarak gerçekleştirileceğini belirten Özen, sınavda başarılı olan tüm adaylara %50 burs verileceğinin müjdesini verdi.

Özen, Sahne Sanatları Fakültesi "Tiyatro Bölümü"nden bugüne kadar çok sayıda mezun verildiğini vurgulayarak, Fakülte bünyesinde Dramatik Yazarlık ve Tiyatro Anabilim Dalı'nda iki yüksek lisans programının bulunduğunu da ifade etti.

Çetin Özen, Sahne Sanatları Fakültesi "Tiyatro Bölümü" nde, usta-çırak ilişkisine ve eğitimine önem verildiğini, Fakülte olarak da en güçlü yanlarından birinin eğitim kadrosu olduğunu söyleyen Özen, Fakülte olarak, Tiyatro Oyunculuğu ve Dramatik Yazarlık eğitimi veren hiçbir üniversitede olmayan bir eğitim kadrosuna sahip olduklarını belirtti. Eğitim kadrolarında Prof. Dr. Bozkurt Kuruç, Prof. Dr. Cavanşir Guliyev, Doç. Dr. Zerrin Akdenizli, Arsen Gürzap, Cihan Ünal, Hilmi Özen, Ayşegül Atik, Murat Atak, Tuncer Cücenoğlu gibi usta isimlerin bulunduğunu söyleyen Çetin Özen, öğrencilerin usta-çırak ilişkisi çerçevesinde değişik oyunlar sergileyerek tecrübe kazandıklarını vurguladı.

Tiyatro Bölümü Özel Yetenek sınavlarına girmek isteyen adayların ön kayıt sırasında "2014-Yetenek Sınav Kılavuzu" kitapçığını mutlaka almalarını ve sınavlarda başarılı olmak için adayların bu kılavuzu dikkatlice okumalarını da tavsiye eden Çetin Özen, Oyunculuk Anasanat Dalı'na müracaat edecek adayların 23 yaşını geçmemiş olması koşulunun arandığını, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı'na müracaat edecek adaylarda ise yaş sınırı aranmadığını belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Faskültesi Tiyatro Bölümü Özel Yetenek Sınavları ile ilgili daha geniş bilgiwww.neu.edu.tr web sayfası ile Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi sekreterliğinden alınabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.