EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nde önemli çalışmalar

UKÜ Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nde önemli çalışmalar

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nde, Prof. Dr. Mustafa Camgöz'ün başdanışmanlığında kanser, çevre ve mikrobiyoloji alanlarında önemli çalışmalara imza atılıyor.

Yayın Tarihi: 08/09/14 09:25
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nde önemli çalışmalar
A- A A+

Londra Imperial College Kanser Biyolojisi Profesörü ve College of Medicine Bilim Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, başdanışmanlığını yaptığı UKÜ Biyoteknoloji Araştırma Merkezi (BRC)'nde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Camgöz, üç yıl önce kurulan ve ciddi yatırımlarla donatılan BRC'de kanser, çevre ve mikrobiyoloji alanlarında TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleri alarak hem ülke hem de üniversite açısından önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.

İngiltere'de görev yapmasına rağmen sık sık gelip UKÜ Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'ndeki araştırma çalışmalarına danışmanlık yapan Prof. Dr. Mustafa Camgöz söz konusu çalışmalarla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Geçen yıl aldığımız bir TÜBİTAK projesi var. Bununla ilgili deneyler başlatıyoruz. Yrd. Doç. Dr. Nahit Rizaner'in yürüttüğü projede meme ve diğer kanserler için yeni nesil ilaç geliştirme üzerine araştırmalar planlanıyor.

Çevre alanında son bir yıldır Kanser Araştırma Vakfı'nın sağladığı burs ile Kıbrıs topraklarındaki ağır metalleri, kanserojen maddeleri inceliyoruz.

Mikrobiyolojide ise uzman arkadaşımız Yrd. Doç. Dr. Ender Volkan Çınar, ülkemiz ve üniversitemiz açısından önemli olan turizm ile bağlantılı lejyoner dediğimiz bir bakteriyel enfeksiyon üzerine çalışmasını sürdürüyor.

Mikrobiyoloji alanında bir diğer çalışmamız kanser ile bakteriyel mikrobiyoloji bağlantılı. Imperial Colloge'den gelen son sınıf öğrencimiz Merve Zeden'in de yer aldığı projede önemli sonuçlara ulaşıldı. Bu proje aynı zamanda bu yıl içerisinde Hollanda'da bir kongrede başarıyla sunuldu."

BRC'de sadece fikir üretilmiyor

Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Başdanışmanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, BRC'de sadece fikir üretilmediğini, fikirlerin projeye dönüştürüldüğünü ve bu projelerden de yayınlar ve uluslararası kongre sunumları ortaya çıkarıldığını kaydetti. Camgöz, bir adım sonra da araştırmaların şirketleşme boyutuna uzanacagini belirtti. Prof. Dr. Mustafa Camgöz, tüm bu işlemlerde insan potansiyelinin geliştirilmesinin, insana dönük yatırımların ve yüksek kalitede eğitimin gerekli olduğunu vurguladı.

"BRC benim için profesyonel iş hayatımın önemli bir parçası" diyen Camgöz, hedeflere ulaşmayı mümkün kılmak istediklerini ifade ederek en önemli hedefler arasında da yeni nesil kanser ilacını kliniğe koymak olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.