EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü: "Tasarım bizim işimiz"

Yakın Doğu Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü: "Tasarım bizim işimiz"

Günümüzde bilgisayar teknolojilerinin ve tasarım programlarının yaygın olarak kullanılması nedeni ile grafik tasarım mezunlarına olan ihtiyaç gün geçtikçe artmakta ve önem kazanmaktadır.

Yayın Tarihi: 10/09/14 10:22
okuma süresi: 4 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü: "Tasarım bizim işimiz"
A- A A+

Bilindiği üzere özellikle Güzel Sanatlar ve Meslek Liselerinden mezun olan veya grafik tasarımcı olmak isteyen öğrencilerin, üniversite eğitimlerine devamları, Güzel Sanatlar Fakültelerinin Grafik Tasarım Bölümlerinde gerçekleşmektedir. Dolayısıyla sanat ve tasarım eğitimi için ilk ve doğrudan adres bu bölümlerdir.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü'nde, seviye belirleme ve burs sıralama sınavı ile grafik tasarım eğitimine başlayan öğrenciler, esnek, özgün ve çabuk düşünebilme yetilerini geliştirebilmekte, bilgisayar tasarım programlarına hakim olabilmekte, konulara, sorunlara farklı açılardan yaklaşabilme, mizah, sezgi ve görsel algı gücünün yetkinliğine ulaşabilmektedirler. Soyut veya somut nesne ve kavramlar arasında bağlantıları yakalayabilmekte, onları birbirleriyle ilişkilendirebilmekte, geliştirebilmekte, sorunlara çözüm arayabilmekte ve estetik ve yaratıcı kimliğe sahip bireyler olabilmektedirler.

Grafik Tasarım Bölümü'nün dört yıllık lisans eğitim programı sonrasında öğrenciler, çalışma alanlarına giren konularda araştırıcı, sorgulayıcı ve yaratıcı güce sahip, toplumun estetik algılarını geliştirecek özelliklerle donanımlı, uygulama yöntemlerindeki teknik, bilgi ve becerileri gelişmiş şekilde mezun olmaktadırlar.

Grafik Tasarım Bölümü mezunları, tanıtım ve reklam ajanslarında, matbaalarda, özel ve resmi kuruluşların reklam ve tanıtım birimlerinde, medya kuruluşlarında grafik tasarımcı olarak illüstrasyon, animasyon, reklam fotoğrafçılığı, web tasarımı, video-film, sinema, etkileşimli çoklu ortam, masaüstü yayıncılık alanlarında görev alabilmektedirler. Ayrıca, sanat danışmanı, serbest sanatçı olarak da çalışabilmekte, kendi işletmelerini oluşturabilmekte ya da gerekli koşulları sağlayarak resmi ya da özel öğretim kuruluşlarında sanat eğitimcisi olabilmektedirler. Her türlü görsel bildirişimin ve iletişimin kurulmasında etkin rolü olan grafik tasarımcının hemen her sektörde çok geniş istihdam alanları bulunmaktadır. Programdan mezun olanlar çalıştıkları alana göre Grafik Tasarımcı-Grafik Sanatçısı, Sanat Eğitmeni unvanı taşıyabilmektedirler.

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü, kurulduğu 2006 yılından günümüze, üniversitenin sunduğu imkan ve olanaklarıyla, ulusal-uluslararası sanatsal etkinlikleri, öğrenci odaklı sanatsal faaliyetleri- sergileri ve alanlarında yetkin, yayınlarıyla kendilerini kanıtlamış sanatçı-akademisyenlerden oluşan kadrosuyla, ülke ve dünya kültürüne grafik tasarım aracılığıyla katkı sağlayacak evrensel düşünce ve değerlere sahip yaratıcı ve özgür bireyler yetiştirmeye devam etmektedir.

Dört yıllık lisans eğitiminden sonra isteyenler, bölümde YÖDAK ve YÖK onaylı Güzel sanatlar ve Tasarım yüksek lisans programına, sonrasında da yine YÖDAK ve YÖK onaylı ilk ve tek Sanat ve Tasarım doktora programına devam edebilirler.

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü, yüksek lisans ve doktora programları hakkında detaylı bilgi www.neu.edu.tr ile 223 64 64 (dahili 425-426-427) no'lu telefondan alınabilir.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.