EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi'nden engelsiz toplum için önemli bir adım daha

Yakın Doğu Üniversitesi'nden engelsiz toplum için önemli bir adım daha

Yakın Doğu Üniversitesi'nin toplumsal duyarlılık ve farkındalık faaliyetlerinden biri olan ve Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence'e bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile Yakın Doğu Enstitüsü tarafından "Engelsiz Toplum ve Sosyal Medya Çalıştayı" Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde yapıldı.

Yayın Tarihi: 11/09/14 11:48
okuma süresi: 6 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi'nden engelsiz toplum için önemli bir adım daha
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Enstitüsü ve İstanbul Akademinin birlikte organize ettiği Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya kampı kapsamında düzenlenen çalıştaya sosyal medya ve dijital pazarlama kampı katılımcıları ve uzmanlarının yanısıra KKTC'de yaşam kısıtı olan vatandaşlara odaklı faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve sivil toplum derneklerinin yönetici ve temsilcileri katıldı.

Çalıştayda Center of Excellence'e bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi adına konuşma yapan Doç. Dr. Zehra Altınay merkezin toplumsal duyarlılığı ve sorumluluğu yansıtan araştırma ve projeler yürüttüğünü belirtti. KKTC Engelsiz Bilişim Platformunun koordinatölüğünü de yürüterek paydaşlarla işbirliği faaliyetlerinde bulunulduğunu vurguladı.

Çalıştayda açılış konuşmasını yapan Center of Excellence başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı Yakın Doğu Üniversitesinin engelsiz toplum yolunda çalışmalarından bahsederek "Engelli kelimesi" yerine yaşamsal sınırları olan özel gereksinimli bireyler kullanılmasının önemini vurgularken "engellileri ötekileştirmeden tomluma kazandırmanın altını çizerek toplumlar, devletler/hükümetler seviyesinde farkındalıklar ve düzenlemeler getirmenin temel hedef olduğunu bellirti.

Prof. Serakıncı Yakın Doğu üniversitesinin ve ailesinin ancak engellileri kucaklayarak bir bütün olunduğu ilkesini kendisine prensip edinerek verdiği önemin bir göstergesi olarak bir önceki toplantıda müjdeledikleri "özel eğitim destekli eğitim programı" için tüm hazırlıkların ve alt yapının tamalanarak Ekim sonu itibari ile eğitime başlanacağnı duyurdu.". Bu amaçla YDÜ, İlk okullu ve Center of excellence işbirliği çerçevesinde uzman eğitmenler eşliğinde iki basamaklı bır eğitim planlandığını ve özel gereksinimli eğitim içerisinde işitme, görme ve otizim vb., Down sendromu gibi bazı özel yaşam sınırlamaları olan öğrencilerimizi kuçaklamaya hazırız dedi. Prof. Serakıncı sözlerini girişimlerinden dolayı Yakın Doğu Enstitüsü ve Toplumsal araştırma ve Geliştirme merkezlerine teşekkür ve tebrik ederek noktaladı.

Açılışta bir konuşma yapan YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, etkinliğin organize edilmesini tebrik ederek, KKTC 'nin eğitim adası olduğunu ve hizmet sektöründe yüksek öğretimin önemini vurguladı. Yüksek öğretim stratejik planında engelli vatandaşların unutulmadığının da belirtti.

İstanbul Academy Direktörü Levent Karadağ ise konuşmasında Sosyal Medya ve Dijital Pazarlamanın KKTC Engelsiz Bilişim Platform çalışmalarını, sosyal medyayı kullanarak KKTC , Türkiye ve bütün dünyada farkındalık yaratacağını belirtti. Karadağ, 10 yıla yakın bir süredir Türkiye'de engellilere yönelik yapılan başarılı proje örneklerini sundu ve bilişim, internet, sosyal medyanın engellilerin istihdamı için çok önemli olduğunu belirti. Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu, Dijital Türkiye ve Dijital Avrupa projelerinde gönüllü olarak çalışan Karadağ, bu üçlü perspektif doğrultusunda KKTC için bir yol haritası önerisinde bulundu. Karadağ, Yakın Doğu Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdikleri "Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama Kampı" çerçevesinde Türkiye'nin ulusal ve uluslararası alanda uzman konuşmacıların verdiği eğitimin, KKTC'nin dijital dünya ve yeni dünya diye adlandırdığımız bu dünyaya entegrasyon ve farkındalık anlamında çok önemli bir başlangıç adımı atıldığını söyledi.

Çalıştayın yapıldığı gün KKTC'de bulunan kamp konuşmacıları da KKTC Engelsiz Bilişim Platformuna gönüllü destek vermeye hazır olduklarını belirterek, neler yapılacağı konusunda görüş belirttiler.

Daha Başka Dijital Ajans Kurucu Ortağı ve Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya kitabının yazarı Salih Seçkin Sevinç, Engellilere yönelik mobil dünyadan örnekler vererek, özellikle twitter kullanımına önem verilirse KKTC ve Türkiye'de çok geniş kitlelerde farkındalık sağlanabileceğini belirtti.

Euro Message Satış ve Pazarlama Direktörü Merve Başcumalı ise kurum olarak engellilere hizmet veren STK'lara destek verdiklerini ve bu STK'ların internet alanındaki çalışmalardan örnekler verdi.

Sanatçı Oyuncu, Özgür Ozgülgün, engelsiz toplum ve sosyal medya konusunda görüş önerilerini belirterek, özelikle engelli vatandaşların kamera karşısında avantajlı ve bir adım önde başladıklarını belirterek, KKTC ve Türkiye'de yaşayan engellilerin güncel yaşamlarına yönelik belgesel hazırlanması durumunda toplumun çeşitli kesimlerinde önemli farkındalık kazandıracağı ve sosyal medyanın gücünün kullanmasıyla tüm dünyada farkındalık sağlanabileceğini belirtti.

Çeşitli dernek, kurum ve kuruluşlardan çalıştaya katılarak KKTC'de engelsiz toplum faaliyetlerinin koordinasyonu hakkında görüşlerini belirten temsilciler Yakın Doğu Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bu çalıştayın konuyla ilgili çalışmaların eşgüdümlü ve hedef odaklı yürütülmesi açısından çok önemli bir başlangıç olduğunun altını çizdiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.