EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü Pearson Edexcel Akreditasyon denetimden başarıyla geçti

YDÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü Pearson Edexcel Akreditasyon denetimden başarıyla geçti

Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü Pearson Edexcel Akreditasyonu 2014 yılı denetiminden başarı ile geçti.

Yayın Tarihi: 12/09/14 11:31
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü Pearson Edexcel Akreditasyon denetimden başarıyla geçti
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta Pearson Edexcel tarafından 6 Eylül 2013'de akredite edilen ilk İngilizce Öğretmenliği bölümü olan Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü mevcut akreditasyon sistemi gereği, her yıl Pearson Edexcel tarafından değerlendirilmeye alınmaktadır. Pearson Edexcel güvenceli kurum statüsünü kazanmak, o kurumun kalite süreçlerinin bağımsız ve uluslararası kalite ölçütlerini karşıladığını, kurumun öğrencilere verdiği desteği, bünyesinde bulundurduğu kaynaklar ile eğitim ortamlarını, kalite yönetim sistemini, yönetsel düzenlemeleri ve değerlendirme güvenirliliğinin uluslararası norm ve standartlara uygun olduğunu göstermektedir. Verilen akreditasyon ayrıca kurumun eğitimsel politikalar ve altyapısının tamamen öğrenci merkezli bir anlayışla oluşturulduğunu, yönetsel karar verme süreçlerinin şeffaf, öğrenme aktivitelerinin de bilimsel ve ölçülebilir bir nitelikte olduğunu teyit etmektedir.

Sözü edilen uluslararası kabul görmüş standartların günümüz koşullarına uygunluğu ve adaptasyonu her yıl Pearson Edexcel tarafından yetkilendirilen bağımız denetçiler tarafından kontrol edilmekte ve değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda, Pearson Edexcel bağımsız denetçisi James Mcinerney, bölümün yönetim, öğrenim ile öğretim ve değerlendirme göstergelerini tekrar incelemiş, değerlendirmiş ve bir kez daha söz verilmiş olan eğitim ve yönetim kalitesinin devam ettirildiğini yerinde tespit edip onaylamıştır.

Pearson Edexcel tarafından bir kez daha onay alan İngilizce Öğretmenliği bölümü bu doğrultuda akademik ve bilimsel çalışmalarına devam etmektedir. Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kurt yaptığı açıklamada Pearson Edexcel yetkililerin yaptığı 2014 yılı yıllık akreditasyon denetiminden yeniden başarılı bir şekilde geçmelerinin İngilizce Öğretmenliği bölümünün akademik standardını göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Mustafa Kurt İngilizce Öğretmenliği bölümü olarak öğrenme merkezli eğitime, bilimsel araştırmaya, öğretim elemanı ve öğrenci arasındaki etkili akademik iletişime, yüksek öğrenci motivasyonuna, idari ve akademik konularda takım çalışmasına, öz değerlendirmesinin (Ders/öğrenci/öğretim elamanı) düzenli olarak yapılmasına, ders içeriklerinin esnek ve dinamik olmasına, müfredat dışı etkinliklerin verilen eğitimle içselleştirilmesinin bölüm olarak olmazsa olmazları olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.