EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ Resim-İş Öğretmenliği Bölümüne kayıtlar devam ediyor…

YDÜ Resim-İş Öğretmenliği Bölümüne kayıtlar devam ediyor…

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Öğretmenliği programı 2014-2015 akademik yılında Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci almaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 12/09/14 13:34
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ Resim-İş Öğretmenliği Bölümüne kayıtlar devam ediyor…
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; 26 Eylül Cuma günü saat 10:30'da Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Sarayı 2. kat 'Yaratıcılığı Geliştirme Atölyesi'nde yapılacak olan özel yetenek sınavında desen çizimi ve Resim İş Öğretmenliği ile ilgili mülakatlar gerçekleştirileceği bildirildi.

Resim-İş Öğretmenliği programı, akademik kadrosu ve farklı sanat atölyeleri olanaklarıyla öğrencilere nitelikli ve çağdaş bir sanat eğitim vermeyi hedefliyor. Dört yıllık program süresince öğrencilere resim eğitimi, sanat felsefesi, estetik ve grafik eğitimi yanısıra alan öğretmenliği (Resim-İş, Grafik Tasarım) ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmada etkin bir program sunuyor. Lisans eğitimi içinde yer alan öğretmenlik formasyon programı ile öğretmen olacak öğrencilere ilk ve orta öğretimde öğretmen olma imkanı sağlanmaktadır. Resim-İş Öğretmenliği programı 2012 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi 'Yaratıcılığı Geliştirme Atölyesi'nde eğitim vermeye başlamıştır ve yaptığı zengin sanatsal etkinleri ile öğrencilerine her gecen gün yeni bilgi ve deneyimleri kazandırmaya devam ediyor. Etkinlikleri arasında her akadamik dönemde en az 4 farklı faaliyet yapan bölüm, sergiler, konferanslar, panel konuşmacıları, workshoplar, davetli sanatcılar ve sosyal sorumluluk projelerine katılmaktadırlar. YÖK ve YÖDAK tarafından akredite edilen programa 2013 yılından itibaren Yüksek Lisans programı da açıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.