EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

"Benim Tercihim Yakın Doğu Üniversitesi" diyen öğrencilere sıcak karşılama...

"Benim Tercihim Yakın Doğu Üniversitesi" diyen öğrencilere sıcak karşılama...

2014-2015 Akademik Yılı Oryantasyon Programı 15 Eylül- 15 Ekim tarihleri arasında yapılıyor.

Yayın Tarihi: 14/09/14 12:56
okuma süresi: 4 dak.
"Benim Tercihim Yakın Doğu Üniversitesi" diyen öğrencilere sıcak karşılama...
A- A A+

Özgürlükçü, yenilikçi, eleştirel düşünen, sosyal sorumluluk sahibi, etik değerleri önemseyen, çevre bilinci gelişmiş, çok yönlü, özgüvenli, yaratıcı, analiz yeteneği güçlü ve önyargısız bireyler yetiştiren Yakın Doğu Üniversitesi, 2014-2015 öğretim yılında Yakın Doğu Üniversitesi'ni tercih edip, kayıt yaptıran yeni öğrencilerine yönelik Oryantasyon Günleri etkinliği düzenliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa(Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Tüm yeni öğrenci ve velilerine hoş geldiniz demek, onlarla sıcak bir ilk temas sağlamak, onlara temel konularda bilgi aktarımında bulunmak, ülkemizi tanıtmak ve öğrencilerin üniversite yaşamına geçiş sürecinde destek olmak amacıyla düzenleyen Yakın Doğu Üniversitesi Oryantasyon Günleri bu yıl 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında düzenleniyor.

Oryantasyon günleri çerçevesinde Yakın Doğu Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencileri üniversite yaşamıyla tanıştırmayı, öğrencilere, bu yeni yaşamlarına uyum sağlamaları konusunda ipuçları sunmayı, içlerine girdikleri bu yeni ortamı tanıtmayı ve öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamaya amaçlyan Oryantasyon günleri içerisinde Yakın Doğu Üniversitesi'nin öğrencilerine sunduğu hizmetler ve sağladığı olanaklarla, öğrencilerin her türlü hak ve sorumlulukları hakkında da yoğun bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından hazırlanan Oryantasyon Günleri programı öğrencilere kampüs ve kampüs olanaklarını tanıtmak ve KKTC'ye uyum sürecinde yeni öğrencileri desteklemek amacıyla hazırlanmıştır.

Oryantasyon Günleri süresince, Yakın Doğu Üniversitesi'nin yeni öğrencileri, kendileri için düzenlenen çeşitli sosyal, sportif, kültürel etkinliklere katılma; fakülteler ve bölümlerle ilgili temel bilgileri edinme; öğretim üyeleri, kampüs çalışanları ve yeni arkadaşlarla tanışıp kaynaşma şansına sahip olacaklardır. 19-20-21 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan kültür turlarımızda tecrübeli rehberler ile deneyimli öğrenciler eşliğinde ülkemizin değişik şehirlerine gezilerek düzenlenerek, ülkemiz yeni öğrencilere tanıtılacaktır.

23 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşecek olan Seminerler programı çerçevesinde Yakın Doğu Üniversitesi Başkan Yardımcısı Yard. Doç Dr. Murat Tüzünkan, Yakın Doğu Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yeter Tabur ve Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekan Vekili Öğrt. Gör. Dilan Çiftçi 'Yakın Doğu'da Hayat' ile ilgili açılış konuşmalarını yapacaklar ve ardından da Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Gökmen Dağlı ve Uzm. Ayhan Çakıcı 'Üniversite Hayatına İlk Adım ve Kültür Şoku' konulu seminerler verecekler. Görkemli bir 'YDÜ 'ye Hoş Geldin Partisi' ile Yakın Doğu Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Oryantasyon Programı sona erecektir.

Program

Yakın Doğulular…

"Hayali Gerçeğe Dönüştürür"

15- 19 Eylül 2014 – Kampüs Tanıtım Turları

"Tarihine ve Kültürüne Sahip Çıkandır"

19 Eylül 2014 - Lefkoşa-Girne Turu

20 Eylül 2014 - Gazimağusa- Karpaz Turu

21 Eylül 2014 - Güzelyurt- Lefke Turu

"Adada Kıtalı Gibi Yaşar"

23 Eylül 2014- Seminerler

"Yakın Doğu'da Hayat"

"Üniversite Hayatına İlk Adım ve Kültür Şoku"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.