EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi'nde yeni bir Doktora programı daha

Yakın Doğu Üniversitesi'nde yeni bir Doktora programı daha

Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı açıldı.

Yayın Tarihi: 15/09/14 10:15
okuma süresi: 5 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi'nde yeni bir Doktora programı daha
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, YÖK ve YÖDAK tarafından onay alarak açılan Medya ve İletişim Çalışmaları YÖK tarafından onay alan bu alandaki ilk doktora programı olma özelliği taşıyor. İletişim Fakültesi bünyesinde yürütülen Medya ve İletişim Çalışmaları yüksek lisans ve doktora programı son dönemlerin ilgi gören ve ihtiyaç duyulan alanlarından biri olması ile dikkat çekiyor. Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan Medya ve İletişim Çalışmaları yüksek lisans ve doktora programlarına ise kayıtlar devam ediyor.

KKTC'de ilk YÖK denkliği

Öğretim kadrosu ve güncel ders içerikleriyle dikkat çeken Medya ve İletişim Çalışmaları Yüksek Lisans Programı'nın ardından Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı da YÖK denkliği alan programlar arasında yerini aldı. Özellikle KKTC'de YÖK denkliği alan ilk Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı olması nedeniyle, bu alanda bilimsel-akademik kariyer yapacak olan iletişimciler için büyük yarar sağlayacak ve akademik kariyer hedefleyen mezun öğrencilerin önünü açacaktır.

Medya ve İletişim Çalışmaları yüksek lisans ve doktora eğitimi

Disiplinler arası bir alan olan iletişimin, sosyal bilimlerin birçok alanından beslendiğini belirten program yürütücüsü ve Yakın Doğu Üniversitesi Dekan Vekili Doç.Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu, Medya ve İletişim Çalışmaları yüksek lisans ve doktora eğitiminin amacını şu şekilde açıkladı: "Kitle İletişim araçlarını kullanacak, onları yönetecek ve toplumlara yön verecek iletişimcilerin medya ve iletişim alanı üzerinde uzmanlaşmanın ötesine geçerek, bilimsel araştırmalar yapmak ve düşünce üretme amacındadır."

İletişim Araştırmaları Merkezi

Yakın Doğu Üniversitesi Centre of Excellence Merkezi altında kurulan ve Aralık 2013'ten bu yana iletişim temelindeki birçok konuya/soruna akademik bir bakış kazandırmak, yaptığı yayınlarla bilimsel bir kaynak oluşturmak amacıyla çalışmalar yapan İletişim Araştırmaları Merkezi, fakültenin yüksek lisans ve doktora öğrencileri için bilimsel bir paylaşım ortamı sunuyor.

Araştırma projelerine destek

İletişim Fakültesi öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve yüksek lisans-doktora öğrencileriyle oluşan geniş ve yetkin kadrosuyla yürütülen İletişim Araştırmaları Merkezi'nde; araştırma önerilerinin geliştirilmesi, önerilerin değerlendirilmesi, çalışmaların gidişatının takip edilmesi ve ortaya çıkan bilimsel raporların uygun ortamlarda paylaşılması sağlanmaktadır. Kaynak araştırması yapmak, arşiv oluşturmak, yorumlamak ve bilimsel analiz/öneri/sonuç ortaya koymak hedefinde olan İletişim Araştırmaları Merkezi, başta KKTC olmak üzere uluslararası iletişim odaklı sorunlara akademik yaklaşımlar ve yeni çözüm önerileri geliştirmek amaçlarını da barındırıyor. Bu amaç doğrultusunda merkez, kurul onayı almış ulusal ve uluslararası araştırma projelerinin gerçekleşmesi için de destek veriyor.

Yüksek lisans ve doktora programlarına özel burs uygulaması

Yakın Doğu Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yeter Tabur'un yaptığı açıklamaya göre; 2014-2015 öğretim yılında yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt yaptıran öğrencilere özel burs uygulaması yapılıyor. Medya ve İletişim Çalışmaları doktora programına kayıt yaptıran öğrencilerin arasından araştırma görevlileri de seçileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Tabur, doktora programından mezun olan öğrencilerin ihtiyaç dahilinde Yakın Doğu Ailesi'nin akademik kadrosuna katılabileceğinin de altını çizdi.

Yüksek lisans ve doktora için başvuru

Kayıtları devam etmekte olan Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne bağlı Medya ve İletişim Çalışmaları Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler detaylı bilgiyi www.neu.edu.tr web sayfasından veya 223 64 64 (dahili 338-447-427) numaralı telefondan alabilirler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.