EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

YDÜ'den müziğin ruhunu bilimin sistematiğiyle buluşturan lisans, yüksek lisans ve doktora programları

YDÜ'den müziğin ruhunu bilimin sistematiğiyle buluşturan lisans, yüksek lisans ve doktora programları

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına 2014-2015 Eğitim yılı için öğrenci kabul edecek.

Yayın Tarihi: 15/09/14 17:15
okuma süresi: 4 dak.
YDÜ'den müziğin ruhunu bilimin sistematiğiyle buluşturan lisans, yüksek lisans ve doktora programları
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yetenek sınavı sonrasında Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nin standartlara sahip binasında uluslararası nitelikte öğretim görevlisi kadrosundan tam burslu ve yarım burslu müzik eğitimi alacak olan öğrenciler, çağdaş yöntemşlerle en üst düzeyde eğitim görüp YÖK ve YÖDAK tarafından tanınan lisans, yüksek lisans ve doktora diplomalarına sahibi olacaklar.

24 Eylül 2014 tarihinde saat 10.30'da Eğitim Sarayı Giriş Katı, Müzik Öğretmenliği Koro-Orkestra Sınıfında gerçekleştirilecek olan giriş yetenek sınavının içeriği, tartım tekrarı, tek ses, aralık, akor tekrarı, ezgi / Makamsal ezgi tekrarı, öğrencinin hazırladığı şarkı, İstiklal Marşı, öğrencinin çalgı performansı, öğrencinin müzik eğitimiyle ilgili görüşlerinin alınacağı mülakattan oluşacak. Giriş yetenek sınavına kaydolacak adayların ad - soyadını, kendi ve ailesinin cep ve ev telefon numaralarını, e-posta adresini, yaşını, hangi okuldan mezun olduğunu, eğer varsa hangi çalgıyı çaldığını 0392 2236464 – 110 no'lu telefondan Yakın Doğu üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sekreterliğine bildirmesi yeterli olacak.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin YÖDAK ve YÖK onaylı Müzik Eğitimi Yüksek Lisans ve Doktora Programları için başvurular da lisans giriş sınavı ile aynı tarihlerde gerçekleştirilecek. Adaylar başvuruyu takip eden gün içinde Yakın Doğu Üniversitesi akademik kadrosundan oluşan bir jüri tarafından mülakata alınacaklar. Adayın müzik eğitimi yüksek lisansı ile ilgili yeterliğine yönelik sorulardan oluşan, ayrıntılı bilgi ölçmeye yönelik olmayan bu mülakat adayın bireysel çalgısı veya piyano ile çalacağı bir etüt veya bir eserdenoluşacak küçük dinletisini de kapsayacak.

Başvuruları devam eden Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Eğitimi Doktora Programı'na başvuracak adayların müzik eğitimi tezli yüksek lisans diplomasına sahip olmaları gerekiyor. Güz veya Bahar dönemi dersleri başlamadan başvurmaları halinde lisans ve yüksek lisans giriş sınav tarihlerinden bağımsız olarak Yakın Doğu Üniversitesi akdemik kadrosu tarafından kendilerine özel belirlenecek tarihte mülakata alınacak olan ve burada da müzik eğitimi konusu yanında hakim olduğu bir çalgı veya piyano ile performans göstermesi beklenen adaylar Yakın Doğu Üniversitesi'nin doktora öğrencilerine sağlamış olduğu özel burslardan ve diğer imkanlardan da yararlanabilecekler. .

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı ve Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ertem Nalbantoğlu Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanlığı ve Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanlığı olarak içinde müzik aşkı olan ve ilgili programlara başvurarak bu aşkı üniversite eğitimiyle birleştirmeyi arzu eden her öğrenciyi olumlu değerlendirme eğiliminde olduklarını, bu eğilimin yüksek eğitim standartlarımızla ilgili olumsuz bir etki yaratmayacağını aksine topluma eğitimli müzisyenler kazandıracağını belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Eğitimi lisans, yüksek lisans ve doktora programları ile ilgili ayrıntılı bilgiye Yakın Doğu Üniversitesi web sayfasından ve 0392 2236464 – 110 no'lu telefon ile Atatürk Eğitim Fakültesi Sekreterliğin'den ulaşılabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.