EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Eğitime, İktisatbank'tan örnek alınması gereken destek

Eğitime, İktisatbank'tan örnek alınması gereken destek

İktisatbank tarafından İskele ve Yedidalga'daki iki ilkokula kurulan tam donanımlı bilgisayar labaratuvarları Milli Eğitim Bakanı Sayın Dr. Mustafa Arabacıoğlu'nun da katılımıyla okul idarelerine teslim edildi.

Yayın Tarihi: 22/09/14 14:34
okuma süresi: 4 dak.
Eğitime, İktisatbank'tan örnek alınması gereken destek
A- A A+

KKTC Yerel bankacılık sektörüne hep ilkleri yaşatmasıyla sektöre yön veren banka olan İktisatbank, üstlendiği sosyal sorumluluk projeleriyle de örnek olmaya devam ediyor. İktisatbank'ta kariyer hedefi yapan çalışanların eğitimi için geçtiğimiz yıl kurulan İktisat Akademi yanında, "Eğitim Geleceğimizdir" yaklaşımıyla ülkemizin uzak kalmış bölgelerinde eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak için olmayan ilkokullarda bilgisayar laboratuvarı kurmaya başladı.

İskele Bölgesi'ndeki Şehit İlker Karter İlkokulu ile Yedidalga Bölgesi'ndeki Yedidalga İlkokulu'nda kurulan labaratuvarların açılışı Milli Eğitim Bakanı Dr. Sayın Mustafa Arabacıoğlu'nun da katılıdığı bir organizasyonla yapıldı ve her iki laboratuvar genç kullanıcılarına törenle teslim edildi. Monitör, desktop, printer ve buna benzer tüm teknik donanımları ile birlikte mobilya, klima, sınıfların tadilatı, boya ve badanası gibi laboratuvarın kullanım konforunun artırılmasına yönelik tüm işler de İktisatbank çalışanlarından oluşturulan gönüllü personel tarafından gerçekleştirildi. Törene; devlet protokolünden Milli Eğitim Bakanı Dr. Sayın Mustafa Arabacıoğlu'nun yanısıra İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sevgi Değgin, Milli Eğitim Bakanı Özel Kalemi Fatoş Anıl Öder, İlköğretim Dairesi Müdürü Ali Nizam, İktisatbank'tan Genel Müdür Ahmet Melih Karavelioğlu, Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür yardımcısı Olgun Önal, Merkezi Operasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Balıkçı ve Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü Yasin Çiftçi de katıldı.

Bilgisayar labaratuvarının anahtarının okul müdürü Sayın Çoskun Akyerli'ye sunulması sırasında küçük bir konuşma yapan İktisatbank Genel Müdürü Ahmet Melih Karavelioğlu; gelişmenin en önemli vazgeçilmezlerinden biri olan eğitime destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürebilecek projelerde her zaman öncülük yapmak istediklerini, 2014-2015 eğitim öğretim yılı içinde Şehit İlker Karter ve Yedidalga ilkokulları'ndan sonra iki İlkokulumuza daha bilgisayar laboratuvarı kurma hedeflerinin olduğu müjdesini verdi. Banka olarak böylesi bir projeyle toplumsal dayanışmanın da güzel bir örneğini sergilediklerini ifade eden Karavelioğlu, yeni başlayan eğitim-öğretim yılının tüm öğrenciler için uğurlu ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Okul müdürü tarafından, İktisatbank için hazırlanan teşekkür plaketinin İktisatbank Genel Müdürü Ahmet Melih Karavelioğlu'na sunulmasının ardından; Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Sayın Mustafa Arabacıoğlu ise, "İktisatbank yönetimine eğitime yaptığı desteklerden dolayı çocuklarımız, velilerimiz ve öğretmenlerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı. Eğitime yapılan katkıların önemine de değinen Bakan Arabacıoğlu, İktisatbank'ın bu davranışının tüm kurumlara örnek olması gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.