EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

YDÜ Oryantasyon Günleri kültür gezileri tamamlandı

YDÜ Oryantasyon Günleri kültür gezileri tamamlandı

Yakın Doğu ailesine katılan yeni öğrencilerimize yönelik olarak düzenlenen Oryantasyon Programı kapsamındaki 'Kültür Turları' yoğun ilgi ve katılım ile gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 23/09/14 11:40
okuma süresi: 4 dak.
YDÜ Oryantasyon Günleri kültür gezileri tamamlandı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 3 gün süren kültür turlarında ilk gün Lefkoşa-Girne, 2. Gün Gazimağusa-Karpaz, 3. Gün ise Güzelyurt-Lefke bölgesinde ki müzeler, ören yerleri ve panaromik şehir turları yapıldı. Lefkoşa- Girne turu Girne Kapısından başladı. Mevlevi Tekke Müzesi, Selimiye Camii, Büyük Han, Kumarcılar Hanı, Eski Lefkoşa Surlariçi bölgesindeki tarihi Osmanlı evleri gezildi. Büyük Han'ın tarihi atmosferinde yöresel Kıbrıs lezzetlerini tatma ve Kıbrıs Halk Sanatlarından 'Lefkara Elişi ve İpek Kozası' atölyelerini ziyaret eden öğrenciler ve veliler Lefkoşa'nın tarihi dokusundan çok etkilendiklerini belirttiler. Lefkoşa gezisinin ardından Girne'ye geçen ekipler Girne Tarihi Yat Limanı'nın muhteşem manzarası eşliğinde kahve içme fırsatı buldu. Mağusa-Karpaz turunda öğreciler ve veliler UNESCO tarafından koruma altına alınan Altınkum Plajını ve Ayiios Ioannis Kilisesi'ni gezdiler. Karpaz turu boyunca yol üzerindeki Kıbrıs Eşekleri ve deniz manzarası eşliğinde güzel fotoğraflar çeken öğrenciler ve veliler Karpaz bölgesini çok beğendiklerini söylediler. Dönüş yolu sırasında Mağusa bölgesinin tarih kokan dokusu profosyonel rehberlerin anlatımıyla panaromik olarak gezildi. Güzelyurt-Lefke turunda Mavi Köşk ile Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi gezildi. Ardından Lefke panoramik turu gerçekleştirildi. Güzelyurt-Lefke turu ile sona eren kültür turlarında yapılan anketler sonucunda öğrenciler Yakın Doğu Üniversitesini tercih etmiş olmaktan dolayı çok memnun olduklarını ve havaalanında ki karşılamadan başlayarak Oryantasyon Programı kapsamında yapılan sosyal-kültürel etkinlikler ile sıcak bir aile ortamı oluştuğunu belirttiler.

Dolu dolu geçen gezilerde yeni öğrencilerin yanı sıra veliler de adayı ve tarihi değerlerini tanıma fırsatı buldu. 19-20-21 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşen kültür turlarına tecrübeli rehberler ile birlikte deneyimli öğrenciler eşlik etti. Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekan Vekili Öğrt. Gör. Dilan ÇİFTÇİ'nin yaptığı açıklamaya göre, 'Oryantasyon Günleri' kapsamında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerin yeni gelen öğrencilere Yakın Doğu Üniversitesi'nin sıcak aile ortamını tanımaları ve diğer öğrencilerle kaynaşmaları açısından çok önemli olduğunu belirtti. Kalabalık gruplar halinde gerçekleştirilen gezilerde öğrenciler yeni arkadaşlarla tanışıp kaynaşma şansına sahip oldular. Yeni tanıştıkları öğrencilerle kaynaşarak güzel bir sinerji oluştuğunu söyledi.

Öğrencilerin ve velilerin ücretsiz olarak katıldıkları gezilerin sonunda yeni öğrencilerimiz üniversite hayatlarının ilk adımında Yakın Doğuluların 'kültürüne ve tarihine sahip çıkan' bireyler olarak yetişmesine verilen önem bir kez daha vurgulanmış oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.