EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Yükselen: "Yeni akademik yıl LAÜ'nün yükseliş yılı olacak"

Yükselen: "Yeni akademik yıl LAܒnün yükseliş yılı olacak"

Lefke Avrupa Üniversitesi 2014 – 2015 Eğitim ve Öğretim Yılı kapsamında düzenlenen "Akademik Genel Kurul Toplantısı" 22 Eylül 2014 tarihinde saat 10:00'da Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 23/09/14 16:38
okuma süresi: 4 dak.
Yükselen: "Yeni akademik yıl LAܒnün yükseliş yılı olacak"
A- A A+

LAÜ Dekanları, bölüm başkanları, öğretim elemanları ile idari yöneticilerin katılımı ile gerçekleştirilen Genel Kurul'un açılış konuşmasını Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen yaptı.

Yükselen Genel Kurul Toplantısı'nda, akademik yapılandırma süreçleri, fiziki çevre düzenlemeleri, LAÜ'nün üstlenmiş olduğu 3 büyük proje, yeni açılan lisans ve lisansüstü programları ve toplam öğrenci sayıları hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Son bir yılda öğrenci sayısında % 34.95 artış

Geçen akademik yıldaki gelişmeleri değerlendirmek ve yeni dönemdeki hedefleri paylaşmak üzere toplandıklarını söyleyen Yükselen, son bir yıl içerisinde 3854 öğrenci sayısının 5201'e yükseldiğini ve bu rakamın geçen yıl ortaya koydukları hedeflerinin de üzerinde olduğunu belirtti.Yükselen ayrıca, 24 yıllık eğitim geçmişi olan LAÜ'de ilk kez 5000'li rakamların telaffuz edildiğine dikkat çekti.

Yükselen öğrenci sayısındaki artışı değerlendirdi

Yükselen, geçtiğimiz akademik yıl ile karşılaştırıldığında LYS ile kayıt yapan yeni öğrenci sayısında % 26.5, DGS ile kayıt yaptıranlarda ise % 37.8 artış olduğunu belirtti. Yükselen aynı zamanda 38 değişik ülkeden gelen öğrenci profilinin de bu yıl 44'e yükseldiğini ve LAÜ'nün bir Dünya Üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti.

Üniversitenin akademisyen, yeni açılan programları ve fiziki altyapısına ilişkin bilgiler de veren Yükselen, mevcut akademisyen sayısının arttırıldığını ve yeni akademik yıla 145 doktoralı öğretim üyesi ile başladıklarını belirtti. Rektör Yükselen ayrıca akademik yapılanmada çeşitli değişiklikler yapıldığını ve bunun yanında akademik yükseltmelerin de belirlenen kriterler doğrultusunda hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

LAÜ'de yatırımlar hızla devam ediyor

Yükselen, üniversitenin ulaşım filosu, bilişim altyapısı, laboratuvar ve derslikler gibi fiziksel altyapı çalışmalarında yapılan yeniliklerden de bahsederek, TC Lefkoşa Büyükelçiliği'nin katkılarıyla devam eden Sağlık Bilimleri Fakültesi II. ve III. etap projesi ile yurt inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu ve Hukuk Fakültesi Amfiler Projesi'nin de ihale sürecinde olduğu bilgisini verdi. Yükselen LAÜ'nün altyapı yatırımlarında her zaman desteğini esirgemeyen Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği'ne teşekkürlerini sundu.

Rektör Yükselen son olarak, LAÜ'nün bu yıl 25. eğitim yılını kutlayacağını söyleyerek bu kapsamda çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ve yeni akreditasyon süreçlerinin de25. eğitim yılında hızla devam edeceğini vurguladı. Toplantı sonunda tüm akademik ve idari yöneticilere katılımlarından dolayı teşekkür eden Yükselen, yeni akademik yılda başarılar diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.