EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Engelsiz bir dünya yolunda Yakın Doğu Üniversitesi'ne bir ödül daha...

Engelsiz bir dünya yolunda Yakın Doğu Üniversitesi'ne bir ödül daha...

Yakın Doğu Üniversitesi'nin Engelsiz Dünya için Attığı Yenilikçi Adımlar Engelsiz Bilişim Kongresi'nde Ödülle Onurlandırıldı.

Yayın Tarihi: 24/09/14 15:15
okuma süresi: 4 dak.
Engelsiz bir dünya yolunda Yakın Doğu Üniversitesi'ne bir ödül daha...
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti Engelsiz Bilişim Platformu tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım" temalı konferansta Engelsiz Bilişim Özel Hizmet Ödülü Yakın Doğu Üniversitesi'ne verildi. Yakın Doğu Üniversitesi, Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi'nde Engelsiz Bilişim Özel Hizmet Ödülü aldı. Yakın Doğu Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Engelsiz Bilişim Platfromu tarafından Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi'nde verilen Engelsiz Bilişim Özel Hizmet Ödülü'ne KKTC'de engellilere duyarlı projelere öncülük ettiği ve bu konuda toplumsal farkındalık yarattığı için layık görüldü.

23-25 Eylül 2014 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım temalı Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 konferansında Yakın Doğu Üniversitesi'ne takdim edilen Engelsiz Bilişim Özel Hizmet Ödülünü Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel adına Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkez Eşbaşkanı Doç. Dr. Zehra Altınay aldı.

Ödülü alırken bir konuşma yapan Doç. Dr. Zehra Altınay, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel'in çok arzu etmesine rağmen Zürih'te üniversitenin bir başka başarısına atfen kendisine takdim edilen bir başka uluslararası ödülü almak için İzmir'de bulunamadığını, Doç. Dr. İrfan Suat Günsel'in katkıları ile Yakın Doğu Üniversitesi'nin engelsiz bir Kıbrıs ve engelsiz bir dünya için başka ilklere de imza atacağını ve engellilere duyarlı projelere devam edileceğini vurguladı.

Doç. Dr. Altınay, ödül töreni sonrası yaptığı açıklamada bu ödülün bilişim ve teknolojik altyapısı ile ayrıcalıklı bir eğitim kurumu olan Yakın Doğu Üniversitesi'nin teknolojik altyapısı ve akademik donanımı ile engellilere ve toplumsal duyarlılığa yönelik faaliyetler ve projelerle yaptığı öncülüğün bir tescili olduğunu belirtti. Bu ödülün Yakın Doğu Üniversitesi'nin ilklere imza atarak yaşadığı ve yaşattığı akademik ve toplumsal başarıların gurur verici bir göstergesi olduğunu belirten Doç. Dr. Altınay, "Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel'in girişimleri ve desteğiyle gerçekleştirilen engellilere yönelik sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetlerin bu ödülle takdir edilmesi hem üniversitemizin ve hem de ülkemizin gururu olmuştur. Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı öncülüğünde kurulan Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Doç. Dr. Zehra Altınay ve Doç. Dr. Fahriye Altınay başkanlığında yürütülmekte, KKTC Engelsiz Bilişim Platform koordinatörlüğünü yürütmektedir." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.