EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Sendikalar: "Rektör, Daü Senatosu'nu çıkarları için kullanmaya çalışıyor"

Sendikalar: "Rektör, Daü Senatosu'nu çıkarları için kullanmaya çalışıyor"

DAÜ-SEN ve DAÜ BİR-SEN, yaptıkları yazılı açıklamada, Rektör Öztoprak'ın, Daü Senatosu'nu kişisel çıkarları için kullanmaya çalıştığını vurrguladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 25/09/14 18:06
okuma süresi: 3 dak.
Sendikalar: "Rektör, Daü Senatosu'nu çıkarları için kullanmaya çalışıyor"
A- A A+

"Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Senatosu, bir grup senatörün imzasıyla 26 Eylül 2014 Cuma günü saat 10.00 da "Rektör atamasındaki son gelişmeler" konusunu ele almak üzere 'olağanüstü' bir toplantıya çağrılmış bulunmaktadır. Hatırlanacağı gibi, sendikalarımız Senato'nun geçmiş Haziran ayında başlattığı rektör önerme sürecine, belli ilkeler ışığında itiraz etmişti. Rektör atamasını yapacak olan Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) resmen bir münhal ilan etmemişken, Senato'dan bu hususta öneri talep etmemişken ve mevcut rektörün görev süresinin bitmesine 5 aya yakın bir süre varken, Senato tarafından Rektörlük önerme süreci başlatılmasının yasal zeminden yoksun olduğunu ve etik olmadığını vurgulamıştık. Maalesef Senato bu uyarılarımıza o gün gereken hassasiyeti göstermemişti. Üzülerek belirtmeliyiz ki, zaman bizi haklı çıkarmıştır. O dönemde yaptığımız uyarıların ne kadar yerinde olduğunu sanırız bugün çok daha net olarak görmek mümkündür.

Üniversitemizin Kuruluş Yasasında rektör belirleme süreci açık ve nettir. Rektör Senato'nun önerisi ve VYK'nın ataması ile belirlenir. Senato önerisini yapmıştır. Şu anda VYK'nın değerlendirme ve atama süreci yaşanmaktadır. Anlaşılan odur ki, yapılacak olan toplantıda Senato'dan, görev ve yetkilerini aşarak VYK'nın sorumluluk alanına müdahale etmesi talep edilecektir. Senato'nun itibarı yasal çerçeve içinde ve ilkeler doğrultusunda hareket etmesi ve özenle kişisel ihtiraslara alet olmamasına bağlıdır. VYK henüz kararını vermemişken Senato'nun, tartışma yaratacak bazı kararlar alması, istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Üniversitemizi, hiç kimse bunu arzu etmediği halde, bir çatışma ortamına sürükleyebilir. DAÜ'yü yeniden iktidar ve güç kavgaları yüzünden kamuoyunun diline düşürebilir. Özellikle yeni öğrencilerimizin kampüse gelmeye başladığı bu günlerde böyle bir çatışma ve kaos ortamının yaratılmasından üniversitemiz büyük zarar görecektir.

Toplumumuza hizmet etmekle görevli olan Üniversitemizin geleceğini gözetip, günlük şahsi çıkarlara hizmet etmeyi reddedip hem halkımız hem de tüm çalışanlar için sonsuz değere sahip kurumumuzu bir çıkmaza, çatışmaların yaşanacağı bir ortama sürüklemekten özenle kaçınmak gerektiğini düşünüyor herkesi de bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeye davet ediyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.