EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ'de Rektör sorunu... Senato, sürecin bir an önce tamamlanmasını istedi

DAÜ'de Rektör sorunu... Senato, sürecin bir an önce tamamlanmasını istedi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Senatosu, rektör atama sürecinin Senato'nun önerisi doğrultusunda en kısa sürede sonuçlandırılmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 26/09/14 17:13
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ'de Rektör sorunu... Senato, sürecin bir an önce tamamlanmasını istedi
A- A A+

DAÜ Senatosu, rektör önerisinin arkasında olduğunu da açıkladı.

Rektör atama süreci gündemiyle bu sabah olağanüstü toplanan Senato, yaklaşık 4 saat süren bir toplantı yaptı.

Alınan kararları Senato toplantısına başkanlık eden Prof. Dr. Mehmet Altınay açıkladı.

Altınay, Senato'nun senatörlerin çağrısı üzerine toplandığını ifade ederek, rektör atamasının henüz yapılmamış olmasının üniversitenin işleyişinde sıkıntılar yarattığını kaydetti.

Altınay, "Senato'nun rektör atamasıyla ilgili aldığı gerekçeli kararlar gereği yönetimde aksama olmadan rektörün atama sürecinin en kısa sürede Senato'nun önerileri doğrultusunda sonuçlandırılması ve DAÜ çalışanları ile Senato'nun demokratik bir süreç sonunda belirlediği rektör önerisinin arkasında olunduğu vurgulanmıştır" dedi.

Altınay, Senato'nun Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) ile işbirliğinde en kısa sürede yönetim boşluğu yaratmadan rektörlük konusunun çözümü için VYK'yı görüşmeye çağırdığını ifade etti.

Altınay, senatörlerden oluşan bir komite kurulmasına ve Senato üyelerinin rektörlük süreci ile ilgili bilgilendirilmesine karar verildiğini kaydetti.

DAÜ PER-SEN'DEN DE ÖZTOPRAK'A DESTEK

Diğer yandan Doğu Akdeniz Üniversitesi Personel Sendikası (DAÜ PER-SEN), Rektör Prof. Dr. Abdullah Öztoprak'ın rektör olarak atanmasının geciktiğini ifade etti.

DAÜ PER-SEN'den yapılan açıklamaya göre Sendika Başkanı Armen Sarıca, Senato toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Senato'nun önerilerine rağmen VYK'nın iki ayı geçmesine karşın bir karar üretemediğini ifade etti.

Sarıca,öğrenci kayıtlarının devam ettiği ve akademik yılın başlamasına kısa bir süre kala VYK'nın hala karar üretememesinin kuruma zarar verdiğini kaydetti.

Sarıca, üniversitede örgütlü iki sendika ile "seçilmiş rektörün ataması hakkında karar alamayan" VYK üyelerinin üniversiteye zarar verdiklerini savundu.

Açıklamanın ardından Armen Sarıca'nın VYK Başkanlığı'na siyah çelenk bıraktığı belirtildi.

GÖREV SÜRESİ 14 EKİM'DE DOLACAK

DAÜ Senatosu, 4 Temmuz'da yapılan "temayül yoklamasına" tek aday olarak katılan ve yüzde 78 civarında oy alan Rektör Prof. Dr. Abdullah Öztoprak'ın yeniden rektör atanması için Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK)'ya öneride bulunmuştu.

DAÜ'de rektör ataması Senato'nun önerisiyle VYK tarafından 5 yıllığına yapılıyor.

Rektör Öztoprak'ın görev süresi 14 Ekim'de doluyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.