EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Adalı Gençlik'ten Liseli Öğrenciler Konseyi'ne destek

Adalı Gençlik'ten Liseli Öğrenciler Konseyi'ne destek

Adalı Gençlik, son günlerde Lefkoşa Türk Maarif Koleji'nde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 01/10/14 18:33
okuma süresi: 3 dak.
Adalı Gençlik'ten Liseli Öğrenciler Konseyi'ne destek
A- A A+
"Son günlerde Lefkoşa Türk Maarif Koleji'nde yaşananlar tüm gençlik örgütleri gibi bizim de ana gündemimiz konumundadır.

Esas görevi öğrencilerin kaliteli eğitim almasını sağlamak olan okul yönetimlerinin, her fırsatta öğrencilerin eğitim haklarını gaspa kadar varan çağ dışı uygulamalarını üzüntüyle izlemekteyiz. Her fırsatta geleceğin hâkimleri, avukatları, mühendisleri, mimarları ve yöneticileri olarak adlandırılarak 'Gençler geleceğimizdir' denen ve bu ağır yüke layık gösterilen bireylere yapılan bu uygulamalar Adalı Gençlik olarak bizlerin asla kayıtsız kalamayacağımız bir durumdur.

Güya disiplin adı altında ayakkabısında beyaz dikiş izi var diye hiçbir örencinin derse alınmaması ve eğitim hakkının gasp edilmesi kabul edilebilir ve anlaşılabilir değildir! Sebep her ne olursa olsun bir öğrencinin eğitim hakkı asla elinden alınmamalıdır.

Henüz altyapısı tamamlanmamış okullarımız ortadayken ve son yapılan öğrenci nakilleriyle daha da şişirilen özellikle kolejlerdeki sınıf popülâsyonuna rağmen hala okullardaki öğretmen eksikliğinin giderilmesine yoğunlaşması gereken okul yönetimlerinin gündem değiştirmek adına pantolon, gömlek, ayakkabı ve benzerlerini gerekçe göstererek öğrenciyi "sınıftan atmak" gibi çağdışı uygulamalara başvurması manidardır.

Var olan sorunlara çözüm üretmek yerine, yeni sorunlar ekleyerek, sorunu disiplin adı altında sindirtmeye ve gündemi değiştirmeye çalışan yönetimleri; bir okulu yani eğitim yuvasını olması gerektiği gibi eğitim alan kişiye, en uygun ve en iyi şekilde var etmelerine yani kısacası işlerini yapmaya çağırıyoruz.

Bütün bu sorunlara dikkat çekmek için tepkisini sosyal medya üzerinden dile getiren liseli öğrenci arkadaşlarımızın, okul yönetimleri tarafından ' Ayağınızı denk alın yoksa disipline veririm sizi.' şeklinde tehdit etmesinin de çağdaş eğitim sisteminde yeri yoktur ve bu tam anlamıyla aba altından sopa göstermektir.

Bu tür uygulamalar ve anlayışlar ancak despot ve otoriter yönetimlerde kendine yer bulur. Bu gibi yönetimler altında öğrenci ve genç bireyler ne eğitim alabilme ne kendini geliştirebilme ne de özgür ve bağımsız bireyler olarak kendini yetiştirebilir.

Adalı Gençlik olarak bizler, disiplin adı altında bu bozuk, çarpık, baskıcı ve dayatmacı yönetim şeklinde, geleceğin sahipleri olacak olan gençlerin gerektiği gibi özgür düşünen ve kendini ifade edebilen bireyler olarak yetişebileceğine inanmıyoruz.

Özelde Lefkoşa Türk Maarif Koleji'ndeki, genelde ise tüm okul yönetimlerinde bu tür uygulamalara maruz kalan tüm öğrenci arkadaşlarımızın haklarının savunucusu olacağımızı bir kez daha vurgularız.

Öğrenci sahipsiz değildir!"

Arif Osum

Adalı Gençlik Yönetim Kurulu (a)
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.