EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ, Atatürk Eğitim Fakültesi'ne yeni bir doçent

YDÜ, Atatürk Eğitim Fakültesi’ne yeni bir doçent

Atatürk Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Fezile Özdamlı, Doçentlik ünvanını almaya hak kazandı. Doçentlik belgesi 30 Eylül 2014 tarihinde YDÜ Rektörlük Binasında YDÜ Rektör Yardımcısı ve YDÜ Akademik Personel'in Yükseltilme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu tarından takdim edildi.

Yayın Tarihi: 02/10/14 11:41
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ, Atatürk Eğitim Fakültesi’ne yeni bir doçent
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 1982 Lefkoşa doğumlu Doç. Dr. Fezile Özdamlı 2004 yılında lisansını Yakın Doğu Üniversitesi Bilgisayar enformatik bölümünde tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktorasını yine Yakın Doğu Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalında tamamlayarak aynı bölümde öğretim elemanı olarak görev yaptı. Doç. Dr. Özdamlı eğitimi boyunca yaptığı çalışmalarla ilgili makaleler ve bildiriler hazırlayarak alandaki en iyi dergilerde ve konferanslarda yayınlar yaptı. Doktora eğitimini Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu danışmanlığında tamamladıktan sonra 2011 yılında Yard. Doç. Dr. Ünvanını alan Özdamlı 2014 yılında mezun olduğu bölüm olan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümüne Bölüm başkanı olarak atandı. Ayrıca Doç. Dr. Özdamlı, YDU-UZEM Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürmektedir.

Mayıs ayı içerisinde Prof. Dr. Petek Aşkar (TED Üniversitesi) başkanlığında yapılan doçentlik jürisine alanın değerli isimlerinden Prof. Dr. Hafize Keser (Ankara Üniversitesi), Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı (Anadolu Üniversitesi), Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu (Yakın Doğu Üniversitesi) ve Prof. Dr. Mehmet Gürol (Yıldız Teknik Üniversitesi) katılmıştırlar. Jüri üyeleri yaptıkları değerlendirmeler sonucunda Fezile Özdamlı'nın Doçentlik ünvanını almaya yeterli olduğunu belirtmişlerdir.

Doç. Dr. Fezile Özdamlı'nın SSCI, SCI ve SCI- Expanded index kapsamında yer alan uluslar arası dergilerde ve ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri, uluslararası ve ulusal kitap bölümü, bulunmaktadır. Ayrıca ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulan çok sayıda bildirisi vardır.

Doç. Dr. Fezile Özdamlı, bu çalışmalarıyla Yakın Doğu Üniversitesi'in uluslararası akademik dünyada tanıtımına katkı sağlamıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.