EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi model uçak tasarladı

DAÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi model uçak tasarladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Bashar Sharqawi bitirme projesi kapsamında model uçak tasarımı ve imalatını gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 02/10/14 11:58
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi model uçak tasarladı
A- A A+

Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği öğretim görevlisi ve bitirme projesi ders danışmanı Cafer Kızılörs bitirme projesi olarak tasarlanan söz konusu model uçağın tamamen bölüm imkanları kullanılarak imal edildiğini belirterek uçağın öğrencinin tamamen kendi fikri olarak tasarlandığını belirtti.

Söz konusu tasarlanan model uçağın yangınla mücadele amacı ile geliştirilen bir ürün olduğunun altını çizen Kızılörs, modelin başarılı bir model olduğuna inandığını belirtti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Hava Sporları Federasyonu'ndan model uçağı uçurmak için yardım aldıklarını aktaran Kızılörs, modelin başarı ile uçurulduğunu da aktardı. Kızılörs, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Proje sahibi Sharqawi ise proje üzerinde iki yıl çalıştığını belirterek uçağın 40 dakika sürekli uçuş yapabildiğini ve 400 kilometre hıza ulaşabildiğini vurguladı. Pilot uçağın 1 kilogram yük taşıyabildiğini ve yüksek kaliteli mini kameralarla kesintisiz görüntü ve ses kaydı yapabildiğini de ekleyen Sharqawi, uçağın yaklaşık 2 kilogram ağırlığında olduğunu ve çevre dostu bir yapıya sahip olduğunu bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.