EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ 2014-2015 Akademik yılı açılış töreni gerçekleşti

LAÜ 2014-2015 Akademik yılı açılış töreni gerçekleşti

Lefke Avrupa Üniversitesi 2014-2015 Akademik yılı açılış töreni gerçekleşti. Konuşmacılar, KKTC genelinde öğrenci sayısındaki artışa dikkat çekerek, bir numarada birçok anlamda hızla büyüyen LAÜ'nün yer aldığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 16/10/14 18:46
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ 2014-2015 Akademik yılı açılış töreni gerçekleşti
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi 2014-2015 Akademik yılı açılış töreni dün gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören protokol konuşmalarıyla devam etti. TC Büyük Elçisi Halil İbrahim Akça, Güzelyurt Polis Müdürü İsmail Zeki Manicioğlu, Mütevelli Heyeti Başkanı Türkay Tokel ve üyeleri, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, Akademik/İdari Personel ve öğrencilerin katıldığı açılış töreninde konuşmacılar, üniversitelerin önemine ve öğrenci sayısının artmasıyla bölgeye katkılarına değindi. Bunun yanında LAÜ'de bir önceki yıl meydana gelen yenilikler ve gelişimlerin yanında, yapılacak olanlarda dile getirildi. Konuşmaların ardından 2014-2015 Akademik yılının ilk dersini veren Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gencay Şaylan tüm akademik personel ve öğrenciler önünde tamamlayarak akademik yılı açılmış oldu.

5 bin 250'nin üzerinde öğrenci

LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen açılış konuşmasını yaparak, Lefke Avrupa Üniversitesi için çok önemli bir gün yaşandığına dikkat çekti. Bu yıl LAÜ'nün 25'inci yıllını çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirten Yükselen, "Geçtiğimiz yıl üniversitemizin açılışında 3 bin 875 tane öğrencimiz varken, bu yıl bu rakam 5bin 250'nin üzerine çıkmıştır. LAÜ'nün, küçük bir üniversiteden, orta ölçekli bir üniversiteye geçmiş olmanın getirdiği bir rahatlık ve huzurla bu yılı başlatıyoruz. Üniversitemiz bir önceki yıla göre LYS'de yüzde 27'lik bir artış gerçekleştirdi. Bu oran bütün KKTC üniversiteler arasında en yüksek oranı oldu. LYS'de doluluğa baktığımızda yüzde 62'lik dolulukla yine en yüksek seviyeyi yakaladık. Bunun yanında akademisyen sayımızı geçtiğimiz yıl tam zamanlı 112 akademisyenden, 183 akademisyene çıkardık. Geçtiğimiz yıl içerisinde ise 5 tane ön lisans, 1 tanede lisans bölümüne öğrenci almaya başladık. Doktora bölümlerimiz ise YÖK'ten alınan onayla 4'e çıktı" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.