EĞİTİM
okuma süresi: 21 dak.

Akpınar: "Önemli bir motivasyon yaratacağız"

Akpınar: "Önemli bir motivasyon yaratacağız"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30'ncu akademik yılını bugün "Barış ve Sağlık " teması ile açıyor. Kıbrıs Postası, GAÜ'nün 30'ncu Akademik Yılı'nı canlı yayınla aktarıyor.

Yayın Tarihi: 21/10/14 15:37
okuma süresi: 21 dak.
Akpınar: "Önemli bir motivasyon yaratacağız"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Girne / CANLI

KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu tarafından açılışı yapılacak ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova ve Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, üst düzey devlet yetkilileri yanında GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO 'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Başkan Yardımcıları Olgun Üstün, Cemile Esenyel, Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker ile GAÜ küresel bilim ailesi ve öğrencileri katılacağı GAÜ 30.ncu akademik yılı töreninini Kıbrıs Postası canlı aktaracak.

GAÜ 2014 – 15 Açılış Programı şöyle:

10:45 Saygı Duruşu İstiklal Marşı

10:50 Vecihi Hürkuş Anısına Aileyi Temsilen Avukat Bahadır Gürer'in konuşması

11:00 Açılış Konuşmaları

11:30 Dans Gösterisi- GAU Sahne Sanatları Yüksekokulu

11:35 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Dersi

"Yükseköğretim Olgusunun İçselleştirilmesi Açısından İşletme, Eğitim ve Araştırma; Bir Yukarı Avusturya Örneği

Dr Gerald Reisinger- Uluslararası Üniversite Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Avusturya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü.

12:15 Resepsiyon

13:00 30. Yıl Anı Fotoğrafı çekimi ( GAU Lympic)

10:20 - HAVACILIK YÜKSEK OKULU AÇILDI

GAÜ
30.ncu akademik yılı töreni öncesinde Vecihi Hürkuş Havacılık Yüksek Okulu Eğitim Binası'nın da açılışı gerçekleşti.GAÜ'

10:25 - TAÇOY, BİNA AÇILIŞINDA KONUŞTU

GAÜ, 30'ncu Akademik Yılı'nın açılışı öncesinde, Vecihi Hürkuş İdari Binası'nın da açılışı da gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, "Dünyada bir bir daha iki ettiği gibi, KKTC'de de aynıdır. Eğitim değişmez. Bu süreci çok yerde dillendirdik. KKTC üniversiteleri Bologna sürecine giremez dediler, doğruydu. Eğitim, avantajını kullanarak, havacılıkta yetiştirilmesi gerekenleri geliştirecek. Üniversitelerin aracılığıyla, gelişmesini sağlamak bizlerin gayesi oldu" dedi.

TAÇOY: "KKTC'NİN GÖKLERDE GAÜ İSMİYLE ANILMASINI SAĞLAMAK İÇİN KATKI KOYACAĞIZ"

Üniversitelerin verdiği eğitimin önemli olduğuna da işaret eden Taçoy, eğitimin, ambargo ve izolasyonları yıkabilecek güçte olduğunu ifade etti.

Taçoy sözlerine şöyle devam etti:

"Havacılık her gün daha ileriye gidiyor. Anısına koyduğunuz Vecihi Hürkuş'un 1 asır önce yaptıklarını halen aynı cesaretle yapabilir miyiz diye sormamız gerekir. Gençliğe olan inancımızı her vesileyle izah etmiştir Atatürk. İstikbalin göklerde olduğunu işaret etmişti bize. Bugün burada toplanmamız, o ulu insanın işaret etmesinden kaynaklııdr. Bu gerçeklerle KKTC'de sizlerin onunu açacak projelere imza atmaya çalışıyoruz. IFTE'de birçok eğitimciyle karşılaştık. GAÜ'nünde orada olması bizi gururlandırdı. Eksiklerimizi birkez daha gördük. Bir öğrenci yetiştirirken nelere ihtiyacımız olduğunu gördük. Ben bunların geliştirilmesi için her türlü katkıyı kendi adıma koyacağım. Birkez daha KKTC'nin göklerde GAÜ ismiyle anılmasını sağlamak için her türlü katkı koyacağız.

10:38 - BİNA AÇILDI

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy'un konuşmasının ardından, Paraşüt atlayışı ve microlight uçuşu ve Kurdele kesimi ile bina açıldı.

11:00 -30'NCU AKADEMİK YILI AÇILIŞI BAŞLADI

GAÜ'nün 30'ncu Akademik Yılı Açılış Töreni başladı. Tören açılışında, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

11:05 - VECİHİ HÜRKUŞ ANLATILDI

Açılışta, Vecihi Hürkuş Anısına Aileyi Temsilen Avukat Bahadır Gürer bir konuşma yaptı.

Gürer konuşmasında şunları kaydetti:

"Bizi olağanüstü bir olay için davet ettiğiniz için teşekkür ederim. En kısa şekilde anlatabilmek gerçekten zor. Yaşamı boyunca herşeyi havacılıkla geçti. 1915'ten 1969'a kadar yelpazesi çok geniş bir havacıdan bahsediyoruz. O kendisini bir fotoğrafın altına şöyle yazarak ifade etti. Türk havacılığına hizmet için çırpınan bir hizmetkarı. İlk uçakları, ilk havacılık okulunu ben kurdum. İlk sivil uçak fabrikasını ben kurdum, ruhsat aldım demedi Vecihi Bey... Vecihi Bey aynı zamanda bir savaş pilotu. 1925'te bir uçak satın alınmışken, Vecihi Bey bir de ben uçayım demiş ve ilk defa bindiği uçakla 24 loop yaparak, İtalyan Pilotun neredeyse çıldırmasına yol açacak bir hareket yaptı. Hürkuş'u bir test pilotu olarak görmeliyiz. Kendi yaptığı uçaklarda, test uçuşlarını da tabii ki o yaptı. Kendi uçaklarının da değil, ayrıca Avrupa seyahatlerinde ki genellikle, ülkenin yaptığı uçaklarda bulunuyordu, gezilerde tayyare fabtrikalari ve atölyleylerinde yapılan uçağın Hürkuş tarafından uçurulmasını istiyordu. Vecihi Bey en son ticari pilot olarak görüyoruz. Hürkuş havayolları'nda ticari pilot olarak da gördük 1967 yılına kadar. Hem yaş itibariyle, uçak makinistliğinden gelen özellikleriyle yapacağı çok işler olduğu için, yaşamının genişliği bizi mutlu ediyor. Allah ona böyle uzun bir ömür vermiş... Vecihi Bey'in bir kahraman olduğunu biliriz. Bir madalyonun iki yüzü gibi değerlendirilmesini rica ediyorum. 1. Dünya Savaşı'nda Ruslar'la önce Bağdat'ta çarpışmış sonrasında da Kafkas'ta çarpışarak düşürmüştür. Esir olmuş.

Esaretten 1917 Aralık'ında, tahta çamaşır teknesine tutunarak, yüzerek ve yürüyerek ulaştı. Daha sonra Atatürk'ün yanına geçmiş ve Afyon cephesinde ilk keşif uçuşuna çıkıldı. İlk uçuşta, Vecihi Bey, Kurtuluş Savaşı'nın uçuşunu yapmıştır. 18 Ağustos 1920'de Alaşehir'de ilk uçuşunu yaptı ve keşif uçağına yüklediği bombaları da isabetli yerlerde kullanarak havadan zaferi de kazandı. Trenden inen bir Yunanlı askere, Türkler'in bir uçağı olmadığını varsayarak alkışlamaya başlamışlar. 150 m'ye kadar inerek askeri görevini yerine getirmiştir. Vecihi Bey, bir uçak mühendisidir. Atatürk tarafından Almanya'ya gönderildi. Kendisini ishtisas sınıfından başlatmışlardır. 2 senede de mühendis olarak göreve başlamıştır. İlk Türk uçağını 1924'te yapmıştır. Türkiye'nin ilk uçaklarıın planlamış ve yapmıştır. Hem çizimleri, tasarımları hem de test uçuşu kendine aittir. Vecihi Bey'le ilgili olarak ilk sivil havacılık okulunu açmıştır. İlk Türk uçağını yaparak 15 dakika boyunca kaçak uçmuştur. İzinsiz uçmak nedeniyle 10 yıl hapsiyle ödüllendirdi. Bir başarılar ama aynı zamanda hüzün ve sııntılarla doludur.

Son olarak, Vecihi Bey'in 102 tip uçak kullandığını ve kendisinin 1920 yılından 69'a kadar uçuş saatlerini de yazması nedeniyle bu bilgiyi verebileceğimizi söyleyebilirim. 30 bin saat üzerinde uçuşu var."

11:20 - ÜLKER: "SAĞLIK FAKÜLTESİ'NDE ÖNCÜ OLACAĞIZ"

GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi.

Ülker konuşmasında şunları kaydetti:

"Üniversitemizin açılış gününe hoş geldiniz. Bu özel bir yıldır. 30'ncu eğitim yılımızdır. Bu büyük bir başarıdır. GAÜ, bir adada ilk üniversitede, yüksek eğitimle ilgili yasa bulunmadan kuruldu. Bünyemizde 13 bin'den fazla öğrenci barındırıyoruz. 8 fakülte, 6 okul ve 6 instütü bulunmaktadır. Sadece eğitime şekil vermiyor, ülkenin profilini de geliştiriyoruz. Canterbury, Hong Kong ve İstanbul'daki kampüslerde gezme şansını da tanıyoruz öğrencilerimize. YÖK ve YODAK agrediteleri yanısıra, ECBC, AECBE gibi agreditelerimiz de bulunmaktadır. Tüm fakülteler, Uluslar arası yerlerden agredite almaya çalışacaklardır. Bölgede istenen barıştır. Çok uluslu bir toplantı düzenlemeyi planlıyoruz. GAÜ, Sağlık Fakültesi'nde de öncü olmayı hedefliyor. Tüm dünyaya liderler yetiştirmeye devam ediyoruz. Ne kadar mutluyuz ki bizlerin öğrencisisiniz. Mezun olarak da gördüğümüzde mutlu olacağız"

11:26 - VEHBİ: "BARIŞ VE SAĞLIK YILI"

GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi konuşma yapmak için sahneye davet edildi.

Vehbi konuşmasında şunları kaydetti:

"1985'te üniversite kurma girişiminin telafuz edilmesi bile çılgınlıktı. Kurucu Rektörümüz Serhat Akpınar'ın vizyonu ile hayata geçen GAÜ, her geçen gün daha güçlü bir üniversite haline geldi. Başarıyla atılan adımlar başarılarla dolu bir 30 yıl yarattı. Bundan 10 yıl sonra 2004'te ortaya koyduğuöuz 10 yıllık stratejik plan ile Ululsarararasılaşma ve öğrenci memnuniyeti üzerine odaklanarak 2015 yılında 15 bin öğrenci hedefini belirlemiştik. Bugün 13 bin üzerinde öğrenci sayımızla önümüzdeki yıl için belirlenmiş olan hedefmize mutlak surette ulaşacak olmanın verdiği huzur, mutluluk ve gururu yaşıyoruz.

Uluslararasılaşma projemiz, İngiltere, ABD, Hong Kong, ve Türkiye kampüslerimiz ile hedefine ulaşmış ve bugün 100'e yakın ülkeden öğrenci ve akademisyen aramıza katılmıştır. Önümüzdeki 10 yıllık stratejik plan çerçevesinde ise kampüslerimizde eğitim alan öğrenci sayısının 200'den fazla ülkeden gelen 20 bin öğrenciye ulaşmasıın hedefliyoruz.

KKTC'nin ilk ünveristesi olan ve eğitimde bu yıl 30. yılını kutlayan GAÜ, artık dünya eğitim sektöründeki gelişmeleri takip eden değil, bu gelişmelere yön veren, uluslararsı akademik dünyada, eğitim hayatında ve paylaştığı projeleriyle dünya kamuoyunda kanıtlamış üniversitemiz, on yıllık stratejik plan kapsamında büyüme hedeflerini teker teker gerçekleştirmektedir. Cennet adamız Kıbrıs'ta doğanın kucağında, modern alt yapısıyla gözleri kamşatıran GAÜ, dinamik kampüs yaşantısı yanında eğitim programlaıyla da her düzeyde insanın, bilim insanının ve öğrencinin takdirini ve tercihini kazanmaktadır.

Geçtiğimiz yıl "Çevre ve Doğa "yılı ilan etmiştik. Bu konuda sayısız sosyal sorumluluk projesine imza attık. 2014-15 Akademik Yılı'nı ise "Barış ve Sağlık Yılı" ilan ediyoruz. Birbiriyle yakından ilgili iki önemli, hayati kavram üzerinde bilime, sosyal sorumluluğa, kamuya dönük çalışmalar planladık.

Barış kavramı dünya ve Kıbrıs için vazgeçilmez olup içinin doldurulması gerekmektedir. Dünyanın ve bölgemizimin kimi yerler savaş ile karşı karşıyayken, bunun son bulmasını diliyoruz."

11:36 - AKPINAR: "ÖNEMLİ BİR MOTİVASYON YARATACAĞIZ"

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi.

Akpınar konuşmasında şunları kaydetti:

Bize düşen görev, batıdan geri kalmamaktır. Atatürk'ün 1936'da Eskişehir'de yaptığı konuşmadır bu! Varolan vizyon ve düşünce, biz bugün bir takım adımlar atmaya çalışıyoruz. Bu çok önemli ve tarihi günde attığımız adımdan dolayı GAÜ ve Bakanımız'ın desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. GAÜ Küresel Bilim Ailesi olarak sürdüürlebilir kültür, kimlik ve demokrasiden yana üretimlerimize devam ediyoruz. 30. Akademik Yılı'nda Dünya ve Ülke Barışı'na katkı yapmak, etik ve tıp biliminin emirleri şekilde hizmet ederek daha ileriye götürmek, GAÜ Senatosu olarak, Barış ve Sağlık Yılı olarak ilan ettiğimizi açıklamaktan onur duyuyorum. Üniversiteleşme hareketini başlayarak, 2014 – 15 yılında Havacılık, Sağlık ve Denizclik başta olmak üzere Küresel eğitime devam edecektir. Vecihi Hürkuş'un adını taşıyan binamızı da hizmete açmaktan gurur duyuyoruz. Vecihi Hürkuş ve genç TC'nin kurulması için emek veren anadolunun evlatları önünde eğiliyoruz. Soğuk Savaş ve sonrasındaki yei dünyada Kıbrıs adasının stratejik ve jeopilitik önenminin istikrarsızlık dönemlerinin TC'nin gelenek ve geçmişi yoksaymayan yeni diplomasi anlayışı ile geride kalması Akdeniz ie Kıbrıs'ın siyaseti ve demokrasileri yanında yükseköğretim olgusunu da yakından ilgilendirmektedir. Bu vizyon geleceğin kanaat önderlerini yetiştirmesi ile 30'ncu yılımızı geride bırakacağız.

Su, petrol ve doğalgaz konusunda atölye çalışmaların ev sahipliği yapacağız. Geçmiş ve geleneklerini yoksayarak tarihi kültür birikimlerini yeniden keşfederek, dününden utanmadan, fakat farklu ulusların dünde kalanlarına dair siyasal ve diplomatik empatiyi ilke edinen geleceğinin sorun yaratan değil çözüm üreten diplomatları ülkemizin iç barışı ve dünya barışı için yetiştirerek "Diplomasi Okulu" ile birlikte "Uluslar Projesi"ni de hayata geçiriyoruz.

Birçok fakültede çok farklı katkı bütünselliği olacaktır.

2014- 15 akademik yılında sağlık eğitimi ve hizmetlerinde boşluğu dolduracak kadroların yetiştirilmesi yanında ülke insanımızın sağlık alanında aldığı hizmetleri devlet kurumlarımız ve ilgili kurum kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile uzlaşı içerisinde toplumsal faydayı önde tutarak ileriye taşımayı hedefini gerçekleştiriğ Kıbrıs Türk toplumunun geleceğe umut ile bakmasının barış ve çözüm sürecine önemli bir motivasyon yaratacağız"

11:45 - BEROVA: GAÜ'YÜ SELAMLIYORUM"

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova sahneye davet edildi.

Berova konuşmasında şunları kaydetti:

"GAÜ 30'ncu Akademik Yılı'nı kutladğı günde Akademik Yıl'la birlikte, tüm KKTC'de yeni akademik yıla başlayan tüm öğrenci ve eğitmenlerimize başarılar diliyorum. GAÜ Havacılık Yüksek okulu Akademik Yıl ile birlikte birlikte açtığımız yerde pilotaj eğitimine başlıyor. Bu gelişmeyle birlikte, üniversiteliermizi hangi seviyeye geldiği önemli bir kanıt sunduk. Bu gelişmeye kalitenin de hizmet etmesi, üniversitelerimizin bir cazibe merkezi haline gelmesi için çaba sarfediyoruz. Hiçbir mekan, makam, mevki ve kurum üniversite hayatı kadar insanı zenginleştirmez. Düşünce evi olarak, ünivserite evinin en önemli özelliği, farklı fikirlerin birarada yaşaması esasıdır. Özgürlüğün ve büyük düşüncenin geliştiği zeminlerden biri olan üniversite, hem toplumla birlikte, hem de toplumdan bir adım önde olmalıdır. Önce kendi çevresinden başlayarak, tüm toplumun Entelektüel birikimini yükseltmektir. Bu amaçla, bilgi üretmek, zenginleştirmek, eleştirmek ve toplumla paylaşmak durumundadır. Genel anlamda toplumun ve piyasanın ihtiyacını karşılayacak hedefi vardır. KKTC bu bağlamda, bir eğitim adasıdır. Hükümet olarak bu gelişmeye kalitenin de gelmesi, üniversitelerimizin bir cazibe haline gelmesi için çaba sarfetmektedir. Yeni öğretim yılının başladığı bugünlerde, yüksek öğretim önündeki engellerin kalkması öncelikli hedefimizdir. Bu vesileyle, GAÜ'nün 30'uncu akademik yılını kutlarken, bıkmadan, usanmadan yürüyen Memduh Erdal ve Serhat Akpınar'ı, kadroyla birlikte selamlıyorum"

11:55 - AKÇA: "YARDIM HEYETİ OLARAK CİDDİ KAYNAK AYIRACAĞIZ"

TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi.

Akça konuşmasında şunları kaydetti:

"KKTC'de yüksek öğrenim sektörü geldiği aşama itibariyle, adayı eğitim adası haline dönüştürdü. 15 Ekim itibirayle bana gelen rakamlardaki öğrenci sayısı 72 bin olmuştur. Geçen sene 63 bindi... Son 3 yıl içinde %67 artmış durumda... Bu trendle beraber, rahatlıkla 100 bin öğrenciden bahsedebiliriz. 100 bin öğrenci ada nüfusunun yaklaşık 3'te biri olacak demektir. Buna göre de, KKTC'de hem fiziki hem de sosyal alanda gerekli eksikliklerin giderilerek, giderilmesi hepimizin karşısındadır. Fiziki altyapı eksiklikleri derslik ve barınma alanında göstermektedir. Yine öğrenciler tarafından bazı temel girdilerin pahalılığı noktasında kendini göstermektedir. Bunların çözülmesi ihtiyacı hepimziin önünde durmaktadır. Biz TC Büyükelçiliği olarak bu alana ciddi katkı sağlamaktayız. Sadece mali kaynakla çözülecek Bir şey değildir bu. Sivil Toplum'un üzerine de görevler düşmektedir.

Dışarıdan gelen öğrenciyi burada barındırmak ve memnun etmek kolay değildir. KKTC'de maalesef evden okuldan çıkınca, vakit geçirecek yer olmamaktadır. Maalesef okulların etrafında bet ofisler, gece kulüpleri dağılmış durumdadır. Bu da konsepte uymamaktadır. Herkesin görevi olduğunu düşünüyorum. Bu müesseselerin en kısa zamanda belli bir düzene sokulması, ortadan kaldırılması ihtiyacı ortada durmaktadır. Üniversitelerin bu seviyeye ulaşmış olması ekonomiye katkılar getirmektedir. Şu andaki durum itibariyle KKTC'nin bizim yaptırdığımız çalışmaya göre GSMH'sinin %30'u öğrenci sektöründen oluşmaktadır. Üniversiteler sadece ekonomik olarak ele alınabilecek ve bu şekilde görülecek kurumlar değildir. Üniversitelerin öncelikle, eğitim kalitesini artırmaya yönelik adımlar atmasına ihtiyaç var...

İdari ve mali – bilimsel gelişmelere ihtiyaç vardır. Kurumsallaşma konusunda daha atacak çok adım vardır. Üniversiteler şirket değildir. Üniversitelerin yönetiminde bilimsel bakış açışı, fiziksel özerkliğin hakim olduğu, akademisyenlerin belirleyici olduğu bir ihtiyaç vardır. Bunun dışında atılacak her adım, üniversitelerin sürdürülebilirliğine zarar verecektir. Yardım heyeti olarak ciddi kaynak ayırmayı planlıyoruz. Lab kurulması ve araştırma merkezi kurulması, projelerin desteklenmesi projelerimiz arasındadır. Bu bütçeler, sadece devlet üniversiteleri için değil, KKTC'deki tüm üniversitelerimiz için geçerlidir. Özel, kamu ayrımı olmayacaktır. GAÜ'yü huzurlarınızda kutlamak istiyorum. KKTC'ye yaptıkları bu katkıdan ve başarıdan dolayı, Dünyanın 5 ayrı yerinde kampüs açarak, Kıbrıs Türkü'nü tanıttığı için tebrik etmek istiyorum"

12:05 - EROĞLU: "ÜNİVERSİTE, KKTC İÇİN ÖNEMLİ"

Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu konuşma yapmak üzere sahneye davet edildi.

Eroğlu konuşmasında şunları kaydetti:

"30'uncu yıl akademik yıl açılışında sizlerle olmaktan gurur duymaktayım. 1985 benim ilk Başbakan olduğum yılda kurulmuş olması ve yaptığım ilk ziyaretin buraya yapılması ile kaale alınırsa, Memduh Bey'le hep beraber olduk. Hep yakından izledim gelişmeleri, başarıları çok büyüktür. Hükümete düşen büyük görevler vardır. 100 bin öğrenciye göre tedbirler alınması kaçınılmazdır. Üniversite olayı KKTC'nin önemli olaylarından bir tanesidir. Üniversiteler çoğalırken, değerli hocalarımızın da burada görev yaptığını varsayarsak, ikinci konumuz artık kalitedir... Rekabeti güçlü olan, kalitesi iyi olan kazanır. Başta bu üniversitemiz olmak üzere, değişik ülke topraklarında faaliyetlerini sürdürüyor. Gitmiş oldukları ülkleierinde aldıkları görevler, bizi memnun etmektedir. Bu 30'uncu yılda, özellikle ortaya koyduğu slogan fevkalede önemlidir. Bugün dünyanın istekte bulunduğu gerçeklerdir. Dünyada en fazla ihtiyaç duyulan iki olaydır. Sağlık olmadan barış olmaz. Bu dünyada kanlar akmaktadır... İnsanlar insanları öldürmektedir. Bir de, sağlık konusu... Bizim gibi yöneticiler, tüm ülke insanlarının sağlıklı olmasını talep ediyoruz. BU yılın ok da ihtiyaç duyduğu, ve gerçeklşemesi gereken en önemli şey GAÜ'nün sağlık bilimlerine, hava ve denizcilik birimlerine de fakülteler açması çok önemlidir. Üniversite sayısı arttıkça, öğrenci sayısı artıyor. Kalite gündeme geliyor ve güvenli bir eğitim... Güvenli eğitim için, KKTC'den daha uygun bir ülke bulmak mümkün değildir. Dolayısıyla bir öğrenci için, daha güvenli bir eğitim ortamı bulunamaz. Kendi akademisyenleri de yetiştirmeye başladığımıza göre, bu konuya çok önem vermemiz gerekir"

DANS GÖSTERİSİ VE İLK DERS

Konuşmaların ardından Sahne Sanatları Fakültesi Dans Bölümü öğrencileri bir dans gösterisi sundu.

Dr Gerald Reisinger- Uluslararası Üniversite Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Avusturya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü, açılış dersini vermek için sahneye çıktı.

İlk dersin konusu ""Yükseköğretim Olgusunun İçselleştirilmesi Açısından İşletme, Eğitim ve Araştırma; Bir Yukarı Avusturya Örneği" olarak açıklanırken, bu dersle 2014-2105 Eğitim Yılı Resmi olarak başlamış oldu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.