EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ Gastronomi öğrencisine 'iki ödül'

LAÜ Gastronomi öğrencisine 'iki ödül'

LAÜ öğrencisi Bolu'da farklı dallarda düzenlenen yemek yarışmasında iki ödül birden aldı.

Yayın Tarihi: 22/10/14 14:47
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ Gastronomi öğrencisine 'iki ödül'
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölümü öğrencisi Nadir Kalaycı, Türkiye'nin Bolu ilinde Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Bolu Mengene Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen "30. Mengen Aşçılar Festivali"nde Üniversitelerarası Yemek Yarışması Kategorisi'nde iki dalda ödül aldı.

LAÜ ödüllerine bir yenisini daha ekledi
Türkiye ile farklı ülkelerden de toplam 60 katılımcının katıldığı Üniversitelerarası Kategorisi'nde LAÜ adına yarışmaya katılan Gastronomi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Nadir Kalaycı, yarışmada "et" kategorisi sunumuyla gümüş madalya alırken, "balık" kategorisi sunumunda ise, bronz madalya almayı başardı.

İki ödül birden alan Kalaycı, böyle bir yarışmada hem üniversitesini en iyi şekilde temsil ettiği için hem de iki ödül birden aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Kalaycı, bu mesleğin bilgi ve uygulamaya dayalı olduğunu belirterek, yarışmada farklı tabak sunumların ve lezzetlerin yapıldığını ve mesleki açıdan kendisini geliştirmek için bu tür yarışmaların önemli olduğunu söyledi. Kalaycı, daha mesleğinin başında olduğunu ve bundan sonraki hedefinin başarılı olup mesleğini iyi bir şekilde sürdürmek olduğunu belirtti.

"LAÜ'ye özel ilgi vardı"
Amacının özellikle üniversitesini Türkiye'de en iyi şekilde temsil etmek olduğunu anlatan Kalaycı, orada LAÜ'ye çok farklı bir ilgi ve alakanın gösterildiğini söyleyerek özellikle uygulama derslerinde dünya mutfağından yapmış olduğu sunum ve yemek pratiklerinin yarışmada başarıya ulaşmasında katkı sağladığını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.