EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nden klasik müzikli açılış

UKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nden klasik müzikli açılış

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 2014 - 2015 Akademik Yılı açılışı klasik müzik konseri ile yapıldı.

Yayın Tarihi: 23/10/14 16:05
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nden klasik müzikli açılış
A- A A+

Güzel Sanatlar Fakültesi'nin açılış etkinliğine Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim'in yanı sıra Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Ayıran, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Cemil Atakara, Yrd. Doç. Dr. Afet Çeliker ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Çevik Uraz Konferans Salonu'nda düzenlenen açılışta Kıbrıslı piyanist Mine Sadrazam ile viyola sanatçısı Sinem Sadrazam'ın birlikte yer aldıkları mini bir de konser gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin son derece başarılı işlere imza attığını, bir çok mimarlık okulu ile işbirliği protokolu imzaladıklarını belirtti. Seçim, "Fakülte'nin en önemli başarısı Mimarlık Akreditasyon Kurulu'na en uzun zaman dilimi olan altı yıl süre ile akredite olarak Kuzey Kıbrıs'taki üniversiteler arasında eğitim kalitesini belgeleyen iki üniversiteden biri olmasıdır." dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Aralık ayında düzenleyeceği "Le Corbusier" etkinliğinde çok sayıda başarılı davetli, konuşmacı ve katılımcının olacağının önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Hikmet Seçim, dünyanın en önemli akreditasyon kuruluşlarından Amerikan NAAB (National Architectural Accrediting Board)'ın da yakın bir sürede Mimarlık Bölümü'nü ziyaret edeceği müjdesini verdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Ayıran da yaptığı konuşmada, tasarımın önemine değinerek mimarlık eğitiminde en önemli olgunun bilgiye ulaşmayı öğrenmek olduğunu ve bunun 'Birlikte Öğrenmek' olarak tanımlanabileceğini söyledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cemil Atakara ise konuşmasında, Hazırlık okuyan öğrencilerin Fakülte'deki bölümleriyle ilgili farkındalığını artırmak, yeni öğrencilerin adaptasyonuna katkı koymak ve yeni öğretim üyelerini öğrencilere tanıtmak bakımından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı.

Açılış etkinliğinde ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Afet Çeliker'in yürütücülüğünde öğrenci mobilya sergisinin yanı sıra Fakülte öğrencilerinin katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalardan ödül aldıkları projeler sunuldu. Öğrencilerin çeşitli diğer çalışmalarının da sergilendiği etkinlik düzenlenen kokteyl ile son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.