EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam Yeni Akademik Yıl dolayısıyla mesaj yayınladı

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam Yeni Akademik Yıl dolayısıyla mesaj yayınladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, 2014 – 2015 Akademik Yılı dolayısıyla öğrencilere hitaben bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Osam mesajında şu ifadelere yer verdi:

Yayın Tarihi: 24/10/14 17:10
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam Yeni Akademik Yıl dolayısıyla mesaj yayınladı
A- A A+

"Sevgili Öğrenciler,

2014 – 2015 akademik yılı güz dönemine hoş geldiniz. Eski öğrencilerimiz bildikleri, tanıdıkları ortama geri dönerken, yeni öğrencilerimiz ise büyük DAÜ ailesinin yeni üyeleri olarak aramıza katıldılar. Tüm öğrencilerimizi en içten duygularla kucaklar, yeni akademik yılın hepinize sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini dilerim.

Değerli gençler, eğitim emek, sabır, uzun çalışma süreci ve odaklanma gerektiren çok önemli bir uğreştır. Bu uğraşta başarılı olmak hepinizin temel hedeflerinden biri olmalıdır. Üniversitemizde alacağınız eğitim sizlerin mesleki gelişiminizin başlangıç noktası olacaktır. Ancak Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim almak sadece bilim ile ilintili değildir; bu eğitim, kültürel, sosyal ve uzgörüsel gelişiminizi ve duygusal zekanızı geliştirmenin yanı sıra, evrensel nitelikleri yerel özelliklerle birleştirebilmenizi de sağlayacaktır. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin sınırları içinde oluşturacağınız gerçek bir "dünya vatandaşı" olma özelliği, bu sınırların dışında başarılı birer meslek insanı olmanızı ve çevresiyle uyumlaşabilen, liderlik edebilen tam donanımlı, hareketli bireyler olmanızı da sağlayacaktır. Tüm bu süreç içinde size rehberlik edecek olan temel değerler ise erdem, bilgi, gerçek ve gelişim olacaktır.

Sevgili öğrencilerimiz, ailelerinizden uzakta olmanız zaman zaman buruk bir hüzün duymanıza neden olabilir. Bu psikolojiyi yenmenin en iyi yollarından biri yaşadığınız çevreyi tanımaktır. Unutmayınız ki Gazimağusa birçok önemli kültüre ev sahipliği yapmış çok tarihi bir kenttir. Şehirde yapacağınız bir yürüyüş, ya da yerleşke içinde bulunan spor salonlarında yapacağınız aktiviteler sizi rahatlatacaktır.

Bu arada yönetim olarak kapımız sizlere her zaman açık olacaktır. Emin olmanızı isterim ki, üniversitedeki her öğretim üyesi de aynı şekilde "açık kapı" politikasıyla sizlere yardımcı olacaktır.

Değerli gençler, hepinize yeniden hoş geldiniz der; yeni akademik yılda çalışmalarınızda sonsuz başarılar dilerim."

Prof. Dr. Necdet OSAM

Rektör (v)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.