EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'de öğrenci sayısında büyük artış

LAÜ'de öğrenci sayısında büyük artış

KKTC'de yurtdışından gelen üniversite öğrenci sayısındaki artış ülkemizi sevindirirken, LAÜ bu artışta büyük rol oynuyor. Dünya üniversitesi olma yolunda ilerleyen LAÜ başarıdan başarıya koşarak ülkemizin önemli eğitim kurumlarından biri olma yolunda tam yol ilerliyor.

Yayın Tarihi: 25/10/14 10:14
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ'de öğrenci sayısında büyük artış
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) birçok yeniliğin ve başarının yanında, öğrenci sayısında da oldukça büyük bir artış yakalayarak, dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. LAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, LAÜ bu yıl KKTC üniversiteleri arasında en hızlı büyüyen üniversite oldu. Son 12 ayda gösterdiği büyüme ile 5201 öğrenciye ulaşan, aynı zamanda 38 değişik ülkeden gelen öğrenci profilini de bu yıl 44'e yükselten LAÜ, 25'inci yılında büyük başarılar sağladı. Yapılan açıklamada ayrıca "LAÜ, hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor" denildi.

"En hızlı büyüyen üniversite"

3 yıl içinde 6 bin 500 öğrenci sayısına ulaşmayı hedef olarak belirleyen Lefke Avrupa Üniversitesi'nin 2014-2015 akademik yılında en hızlı büyüyen üniversite olduğu belirtilen açıklamada, "12 ay içerisinde 5201 öğrenciye ulaşan LAÜ ada genelindeki üniversiteler arasında en büyük öğrenci artışını elde etti. LAÜ son 12 ayda göstermiş olduğu hızlı gelişim, öğrenci sayısındaki yüzde 35'lik ciddi artış, güçlendirilen kampüs alt yapısı, akademik kadrosu, yeni açılan fakülte, yüksekokul ve bölümleriyle 25'inci yılında en iyi olma hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. Son bir yıl içerisinde 3854 öğrenci sayısının 5201'e yükseldiği ve bu rakamın geçen yıl ortaya konulan hedefin de üzerinde olduğunu gözlemlendi. 24 yıllık eğitim geçmişi olan LAÜ'de ilk kez 5000'li rakamlar konuşulmaya başlandı" ifadelerine yer verildi.

"Uluslararası öğrenci sayısında ciddi artış"

LAÜ, 2013 yılı yerleşme sayısı karşılaştırıldığında yüzde 27'lik artış sağlayarak KKTC üniversiteleri arasında en büyük artışı sağlayan üniversite olma başarısını gösterdiği dikkat çekilen açıklamada, "LAÜ geçtiğimiz akademik yıl ile karşılaştırıldığında LYS ile kayıt yapan yeni öğrenci sayısında yüzde 27, DGS ile kayıt yaptıranlarda ise yüzde 37.8'lik bir artış oldu. Aynı zamanda 38 değişik ülkeden gelen öğrenci profilini de bu yıl 44'e yükselten LAÜ bir Dünya Üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyor. Uluslararası öğrenci sayısında yüzde 77,6 oranında ciddi bir artış yaşayan LAÜ'ye bu yıl Cezayir, Benin, Mısır, Fas, Ruanda ve Endonezyadan ilk kez öğrenci kaydı yapıldı ve uluslararasılaşma yönünde ciddi adımlar atıldı" denildi.

2014 LYS'de en dolu üniversite

2014 ÖSYM sonuçlarına göre yüzde 61,8 kontenjan doluluk oranıyla LAÜ, KKTC'deki üniversiteler arasında ilk sırayı aldı. ÖSYM ile üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenci sayısı son bir yıl içerisinde yüzde 56,3 artış gösterdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.