EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Liseliler: "Parasız eğitim hakkımızı zorla alacağız"

Liseliler: "Parasız eğitim hakkımızı zorla alacağız"

Lise Öğrencileri Konseyi bugün saat 13.15'de Lefkoşa Bülent Ecevit Anadolu Lisesi önünde "Parasız,Bilimsel,Demokratik Eğitim Hakkımızdır! Alacağız!" Pankartı ile bir protesto eylemi yaptı. "Öğrenciyiz Haklıyız Kazanacağız!" "Parasız Bilimsel Demokratik Eğitim" "Müşteri Değil Öğrenciyiz!" diye slogan atan Lise Öğrencileri okul önünde basın açıklaması okudu. Açıklamada, "Onlar bizleri "öğrenci" değil müşteri olarak görürken, biz ise en meşru hakkımız olan PARASIZ, BİLİMSEL, DEMOKRATİK eğitim hakkımızı onların elinde zorla alacağız!" ifadelerine yer verildi.

Yayın Tarihi: 28/10/14 15:25
okuma süresi: 4 dak.
Liseliler: "Parasız eğitim hakkımızı zorla alacağız"
A- A A+

Açıklamanın tam metni:

Geçtiğimiz günlerde Lefkoşa Türk Maarif Koleji önünde, Lise Öğrencileri Konseyi olarak; son dönemlerde okullarımızda yapılan adaletsiz uygulamalar ve eğitim sistemindeki yanlışları protesto etmek için bir araya gelip eylem düzenlemiştik. Bu eylemimizde şunun altını özellikle çizmek isteriz ki "Türk Maarif Koleji`nde sorunlar düzelmiş gibi gösterilmeye çalışılmış" ancak pratikte halen daha okuldaki eğitimi aksatan ana sorunlar ortadan kalkmamıştır.

Ülkemizdeki eğitim sisteminin bozukluğundan kaynaklanan benzer sorunlar tüm okullarımızda da görülmekte, biz öğrencilerin hakları gasp edilmektedir. Eğitim bakanı değişmiş olsada sorunlarımız hala varlığını sürdürmektedir.

Çünkü mentalite ve sistem aynıdır ve değişen sadece bakanlık koltuklarında oturan kişilerdir!

Okullarımızdaki sorunlara hep birlikte ses vermek için bugünde Bülent Ecevit Anadolu Lisesi önündeyiz.

"Parasız bilimsel demokratik eğitim"hakkımız elimizden bilinçli bir şekilde alınmaya hala daha devam etmektedir.

Parasız verilmesi gereken bazı eğitim kitaplarımız bizlere , parayla satılmakta ya da dışardan satın almak zorunda bırakılmaktayız.

Parayla satılan eğitim kitaplarını temin edemeyen öğrenciler çeşitli zorluklarla karşı karşıya bırakılmakta kimi okullarda ise öğrenciler derse alınmamaktadır!Devletin karşılaması gereken okul ve eğitim ihtiyaçlarının maddi yükü ailelerimize yüklenmektedir.Devlet eğitim kurumlarına yeterli yatırımı yapmamakta ve yeterli önemi vermemektedir! Bunun temel nedeni ise yaşadığımız devletin yarının geleceği olan gençlerine "değer" vermediği içindir!

Göç yasaları dayatıp bizleri göçe zorlamaktadırlar!

Eğitimde özelleştirmeyi ve bizden zorla alınan "haraç" karşılığı eğitim ihtiyaçlarımızı gidermeyi dayatıp; eğitimden soğumamızı istiyorlar!

Eğitim yılı boyunca kayıt parası, tadilat parası, dergi parası , bilet parası , okul üniforması parası, modül parası, fotoğraf ve albüm parası adı altında her yıl biz öğrencilerden zorunlu olarak haraç kesiyorlar.

Maddi durumu iyi olmayan öğrenci arkadaşlarımız zorunlu olarak talep edilen paraları karşılayamayınca , karneleri ve diplomaları verilmiyor.

1. dönemin ilk sınavlarının yaklaştığı su günlerde okullarımızda halen daha öğretmen ve hademe eksikliği devam etmektedir.

Burada hedefimiz sadece Bülent Ecevit Anadolu Lisesi yönetimi değil , bizlere bu dayatmaları uygulayan Devlet ve Hükümet yetkilileridir . Bu sorunlar tüm okullarımızda görülmeye devam ediyor.

Biz Lise Öğrencileri Konseyi olarak hakkımız olan parasız bilimsel demokratik eğitim hakkımızı alana kadar eylemlerimize ve mücadelemize devam edeceğiz.

Bizler bize dayatılan bu zorbalığa BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Onlar bizleri "öğrenci" değil müşteri olarak görürken, biz ise en meşru hakkımız olan PARASIZ, BİLİMSEL, DEMOKRATİK eğitim hakkımızı onların elinde ZORLA ALACAĞIZ!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.