EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

YDÜ İletişim Fakültesi'nde "Filmde Görsel Efekt" Çalıştayı

YDÜ İletişim Fakültesi’nde "Filmde Görsel Efekt" Çalıştayı

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, iki yıldır uluslararası niteliği ile dikkat çeken 3. Medya Çalıştayı kapsamında "Filmde Görsel Efekt" başlıklı çalışmaya ev sahipliği yapacak. YDÜ TV stüdyolarında 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek çalıştay, tv ve sinema sektöründe yer almayı planlayan öğrenciler için önemli kapılar açacak.

Yayın Tarihi: 29/10/14 11:11
okuma süresi: 4 dak.
YDÜ İletişim Fakültesi’nde "Filmde Görsel Efekt" Çalıştayı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Sinema-TV alanında uluslararası projelerde yer almış Anton Lukash ve Mustafa Ersenal'in yürüteceği üç günlük çalıştay süresince filmlerde kullanılan görsel efektler konusu irdelenerek her bir öğrencinin uygulamalı proje yapması sağlanacak. Çalıştayla ilgili bilgi veren Dekan Vekili Doç.Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu "İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan Radyo Televizyon ve Sinema, Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü ile Film Yapım Teknikleri Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek olan çalıştay ilgi duyan diğer bölüm öğrencilerinin katılımına da açık olacak. Uluslararası Medya Çalıştayı kapsamında planlanan tüm etkinlikler, özellikle İletişim Fakültesi öğrencilerinin alanlarında yetkin ulusal ve uluslararası sanatçı, yönetmen, oyuncu, kameraman, gazeteci ve halkla ilişkiler uzmanıyla bire bir çalışma olanağı bularak proje üretmeleri açısından oldukça önem taşımaktadır" dedi.

3.Uluslararası Medya Çalıştayı kapsamında düzenlenen ve üç gün sürecek olan "Filmde Görsel Efekt" çalıştayının ilk günü konuyla ilgili yapılacak sunumun ardından, yaratıcı fikir paylaşımları gerçekleştirilerek projeler belirlenecek. İkinci gün, belirlenen senaryo doğrultusunda YDÜ TV Stüdyosunda özel ışıklar ve yeşil perde önünde kamera çekimleri gerçekleştirilecek. Stüdyo çalışmasının üçüncü gününde ise, görüntülerin bilgisayara aktarımı ve filmin özel efekt montajları yapılarak final aşamasına gelinecek. Anton Lukash projenin çekim aşamasını yönlendirirken, eş zamanlı olarak Mustafa Ersenal de öğrencilerle görsel efekt uygulaması sürecini uygulamalı olarak paylaşacak.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi YDÜ TV stüdyolarında gerçekleştirilecek çalıştayın, 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında saat 9:30-15:00 saatleri arasında yürütüleceği bildirildi.

Anton Lukash kimdir?

Moskova'da doğan Lukash, önce bilim alanında Moskova Fizik Mühendisliği Üniversitesi'nde nükleer fizik okudu (1997 - 2000). Daha sonra dünyanın en eski ve en iyi film okullarından birisi olarak kabul gören VGIK'te eğitim gördü. On yıldan fazla bir süredir film endüstrisinde iş tecrübesi bulunuyor. Moskova'da kendi fotoğraf stüdyosu ve laboratuvarı açarak, film yapımı, sinematografi ve fotoğrafçılık alanlarında ciddi bir alt yapı oluşturdu. Filmleri Amerika ve Avrupa film festivallerinde ödüller kazandı. İçinde Lee Frost'un "The A-Z of Creative Photography" adlı kitabı dâhil birçok fotoğraf rehberini İngilizce'den Rusça'ya çevirdi. Rusya'nın en başarılı görüntü yönetmenleriyle çalışarak, modern sinemayı, fotoğraf ekipmanlarını ve teknolojilerini uygulamalı olarak öğrendi.

Mustafa Ersenal kimdir?

1987 doğumlu olan Ersenal, lisans öğrenimini 2011 yılında University of Nicosia'da İletişim üzerine tamamladıktan sonra 2012 yılında University of Central Lancashire'da Art in Film Production üzerine yüksek lisansını yaptı. Birçok ulusal ve uluslararası başarılı film projelerine imza atan Ersenal, 2014-2015 Güz Dönemi'nden itibaren Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yarı zamanlı olarak ders vermektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.