EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Aktivist Düşünce Topluluğu, Avrupa'daki öğrencilerin burs hakkını savundu

Aktivist Düşünce Topluluğu, Avrupa'daki öğrencilerin burs hakkını savundu

Aktivist Düşünce Topluluğu adı altında örgütlenen Ankara'da okuyan Kıbrıslı öğrenciler, bursun bir hak olduğunu vurgulayarak, Avrupa'da okuyan öğrencilere de burs verilmesi gerektiğini belirttiler. Aktivist Düşünce Topluluğu'nun konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 29/10/14 18:32
okuma süresi: 2 dak.
Aktivist Düşünce Topluluğu, Avrupa'daki öğrencilerin burs hakkını savundu
A- A A+

"Kıbrıs'ın kuzeyinde kaliteli,parasız,kamusal ve nitelikli eğitim veren bir kurumun bulunmaması nedeni ile genel olarak öğrenciler yurt dışında eğitim almayı daha cazip görmektedirler.

Bizler Türkiye'de eğitim almayı seçmiş Kıbrıslılar olarak bursun her daim bir hak olduğunu zaten savunmaktayız. Ayrıca Kıbrıs'ın kuzeyinde ve Türkiye'de eğitim alan öğrencilerin burs almasını bir ayrıcalık olarak değil, bir ayrımcılık olarak görmekteyiz.

Bu uğurda burs alabilmek için mücadele başlatan Avrupa Kıbrıslı Öğrenciler Platformu'na açık desteğimizi belirtir, çıktıkları bu yolda onlara başarılar dilerken; hükümet yetkililerine de hatırlatmak isteriz ki, burs mücadelesinin asıl amacı "bize para verin" demek değildir, Kıbrıs'ın kuzeyinde parasız, kamusal ve nitelikli eğitim veren üniversitelerin bulunmamasının eksikliğinden dolayı öğrenciler ya Kıbrıs'ın kuzeyindeki üniversitelerin ve hayatın pahalılığını karşılamaya güç yetiremediklerinden ya da nitelikli ve kaliteli eğitim almak için yurtdışına çıkmaktadırlar, ve burslar da bu eksiklikler sonucu oluşan bu durumu kısmi olarak dengelemek için vardır.

Ancak asıl önemli olan,temenni edilen; Kıbrıslı Türklerin kendi memleketlerinde gönül rahatlığıyla kaliteli eğitim almaları ve bunu üniversite patronları tarafından soyulmadan yapabilmeleridir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.