EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Eğitim'de kaos sürüyor

Eğitim'de kaos sürüyor

KTÖS, öğretmen eksikliği nedeniyle dün Alasya Vakıf Anaokulu, Alasya İlkokulu, Gülenyüzler Anaokulu, Şht. Osman Ahmet İlkokulu ve Fikri Karayel İlkokulu'nda uyarı grevi yaptı. Sendika, öğretmen eksiklikleri giderilene kadar grevlerin süreceğini belirtiyor. Öte yandan, Eğitim Bakanlığı sınıf öğretmenliğine 3, okulöncesi öğretmenliğine 2 kadro alındığını açıkladı. Bunun yanında bir Fransızca, bir matematik, bir edebiyat, bir İngilizce ve bir de resim iş öğretmenliği için kadro alındı ve dün kamu hizmeti komisyonu tarafından mülakat yapıldı. Ancak KTÖS, okulların 24 öğretmen eksikliği varken, ilkokul ve okul öncesi için alınan 5 kadronun sorunu çözmeyeceğini belirtiyor.

Yayın Tarihi: 31/10/14 08:06
okuma süresi: 3 dak.
Eğitim'de kaos sürüyor
A- A A+

KTÖS öğretmen eksikliği nedeniyle uyarı grevlerini sürdürüyor. Sendika dün beş okulda daha uyarı grevi yaptı. Grevlerin eksiklikler giderilinceye kadar devam edeceği belirtiliyor.

Eğitim Bakanı Özdemir Berova, eğitimdeki öğretmen eksikliğinin giderilmesi için çalıştıklarını, 10 öğretmeni daha eğitim kadrosuna kattıklarını açıkladı.

KTÖS Genel Başkanı Senem Saygun, bakanlığın eğitim kalitesinden ödün verdiğini belirterek, Maliye Bakanlığı'nın eğitim için bütçe ayırmadığını ve çocukların eğitim hakkının gasp edildiğini iddia etti.

Kıbrıs Postası - Deniz Abidin

Berova: "Eksiklikler giderilmeye çalışılıyor"

Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, eğitimdeki öğretmen eksikliğinin giderilmesi için kadro talep ettiklerini, kadronun çıktığını, sınavlar yapılarak eksiklikleri süratle gidermek için çalıştıklarını söyledi. Daha önce yapılan öğretmen sınavının altı ay geçerlilik süresi olduğunu belirten Bakan Berova, Bakanlık olarak ek kadro aldıklarını ilkokul ve okul öncesi için 5 öğretmen daha tayin edeceklerini ifade etti.

"10 öğretmen daha eğitim kadrosuna katılıyor"

Dün kamu hizmeti komisyonu tarafından sözlü sınav yapıldığını kaydeden Berova, 10 öğretmenin daha eğitim kadrosuna katıldığını söyledi. Bakan Özdemir Berova, Başbakan ve Maliye Bakanına öğretmen eksikliklerinin bildirildiğini bazı düzenlemelerle giderilmeye çalışıldığını belirterek, "bir yol haritası ortaya çıkıyor" dedi.

Saygun: "Eğitim kalitesinden ödün veriliyor"

KTÖS Genel Başkanı Senem Saygun, ilkokul ve okul öncesi öğretmenliği için Bakanlığın beş kadro açtığını, öğretmen eksikliklerinin giderilmesi için çok geç kalındığını belirterek, "okullar açılalı altı hafta oldu, Bakanlığın açıkladığı hesaplarla bizim hesabımız uymuyor" dedi. Saygun, Eğitim Bakanlığı'nın eğitim kalitesinden ödün verdiğini iddia ederek, Bakanlığın sınıfları birleştirme önerilerinin bile olduğunu belirtti. Senem Saygun, kalabalık sınıflarda ders görmenin çağdaş eğitime uymayacağını dile getirerek böyle yaklaşımların kaliteyi düşürdüğünü söyledi.

"Maliye eğitim için bütçe ayırmıyor"

Saygun, bu nedenle 24 eksik öğretmen olduğunu dile getirdiklerini açıkladı. Eğitimde ciddi kadro eksikliği olduğunun altını çizen Saygun, geçici öğretmenlerle sorunun giderilmeyeceğini belirtti. KTÖS Genel Başkanı Senem Saygun, çocukların eğitim hakkının gasp edildiğini ifade ederek, Maliye Bakanlığı'nın eğitim için bütçe ayırmadığını söyledi. Saygun, eğitimde ve sağlıkta tasarruf olmayacağını belirterek, "her gün yeni müşavir ekleniyor, ancak öğretmene gelince bütçe yok" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.