EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Berova: "10 ek kadro açtık"

Berova: "10 ek kadro açtık"

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, okullardaki öğretmen eksiğini gidermek amacıyla ilk etapta 10 ek kadro açıldığını belirterek, yeni öğretmenlerin en geç pazartesi günü işe başlayabileceğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 31/10/14 15:31
okuma süresi: 4 dak.
Berova: "10 ek kadro açtık"
A- A A+

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, okullardaki öğretmen eksiğini gidermek amacıyla ilk etapta 10 ek kadro açıldığını belirterek, yeni öğretmenlerin en geç pazartesi günü işe başlayabileceğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Alsancak Belediyesi, işadamı, esnaf, kurum ve kuruluşların katkılarıyla Alsancak İlkokulu'nda yaptırılan yeni derslik ve yönetim odaları törenle hizmete girdi. Derslik ve yönetim odalarının açılışını Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova yaptı.

Törene Berova'nın yanı sıra Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Alsancak İlkokul Müdür Özbay Palaz, bakanlık bürokrat ve müdürleriyle, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan törende, Atatürk büstüne çelenk konuldu, okul orkestra ve korosu tarafından müzik dinletisi sunuldu, folklor gösterisi ve konuşmalar yapıldı. Törende, sınıf ve idari binaların yapımına katkıda bulunanlara plaket takdim edildi.

Açılış konuşmalarını, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ve Alsancak İlkokulu Müdürü Özbay Palaz gerçekleştirdi.

BEROVA: "SORUNSUZ DEVAM EDEBİLMEK EN BÜYÜK UĞRAŞIMIZ"

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, eğitimin, bir ülkenin en önemli konusu olduğunu ifade ederek, bakanlık, belediye, işadamı, esnaf ve halkın katkılarıyla Alsancak İlkokulu'na kazandırılan yeni derslik ve yönetim odalarından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu yıl sıkıntılı başlayan yeni eğitim öğretim yılının sorunsuz devam edebilmesi için büyük uğraş verdiğini ifade eden Berova, okullardaki mevcut öğretmen eksiğinin giderilemesi amacıyla ilk etapta 10 ek kadro açtıklarını söyledi.

Sözkonusu yeni öğretmenlerin en geç pazartesi gün eğitim sistemine dahil olacaklarını belirten Berova, okul, sınıf ve eğitimi yıl sonuna kadar örgütlemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Eğitimde reform yapma zamanı geldiğini de ifade eden Özedmir Berova, sürdürülebilirliği sağladıktan sonra ilk etapta paydaşlarla birlikte eğitimde yapılacak reformu tartışacaklarını söyledi.

Berova, nesillerin geleceğini, eğitim ve mutlu yaşamlarını sağlama yönünde kendilerine büyük görev düştüğünü belirtti.

ATASER: "HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ"

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ise göreve geldiği günden itibaren okul yönetimiyle yakın temas ve işbirliği içinde olduklarını kaydetti. Ataser, bugün hizmete giren ek derslik ve yönetim odalarının yapımına katkı koymanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ataser, okulun altyapısını daha ileri taşıma ve çocukların geleceği için gerekli her türlü yardımı yapmaya da hazır olduklarını belirtti.

PALAZ: "İHTİYACI KARŞILAMADAN ÖTE BİR ANLAM TAŞIYOR"

Alsancak İlkokulu Müdürü Özbay Palaz da konuşmasında, yeni derslik ve yönetim odalarının hayırlı olmasını dileyerek, ek bina inşasının ihtiyacı karşılamadan öte bir anlam taşıdığını söyledi.

Yapımında bakanlık, belediye, işadamı, esnaf ve Alsancak halkının örnek bir dayanışma örneği sergilediğini ifade eden Palaz, katkı koyanlara okul, öğretmen ve öğrenciler adına teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.