EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

YDÜ, Bilgisayar Enformatik Bölümü'nden sosyal sorumluluk örneği

YDÜ, Bilgisayar Enformatik Bölümü’nden sosyal sorumluluk örneği

Yakın Doğu Üniversitesi, Bilgisayar Enformatik Bölümü'nden Kıbrıs Türk Esirgeme Kurumu'na bilgisayar yazılımı hazılırlandı.

Yayın Tarihi: 01/11/14 10:19
okuma süresi: 4 dak.
YDÜ, Bilgisayar Enformatik Bölümü’nden sosyal sorumluluk örneği
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Bilgisayar Enformtik Bölümü Lisans öğrencisi Bora Öktekin'in bitirme projesi kapsamında hazırladığı proje Kıbrıs Türk Esirgeme Kurumu'nda hayata geçti.

Bilgisayar Enformatik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nadire Çavuş, alanında uzman öğretim elemanlarının 4 yıl boyunca interdisipliner program çerçevesinde hazırlanmış dersleri, teorik ve uygulamalı olarak öğrencilere öğreterek yetişmelerine destek olduklarını belirtti. Bilgisayar Enformatik Bölüm'nde proje-tabanlı eğitim stratejisi ile eğitim-öğretim yaptıklarına vurgu yapan Doç. Çavuş, Bilişim alanındaki derslerin tümünde, öğrencilerimiz proje hazırlayıp dönem sonunda Bölüm Proje Değerlendirme Jurisi önünde sunarlar. Özel ve kamu kuruluşlarının bilişim alanında ihtiyaç duydukları konularda pek çok proje hazırlayan öğrencilerimiz eğitimlerinin son yılında da, özellikle adamızın dört bir yanındaki ihtiyaçlı dernek ve kurumlara yönelik kapsamlı projeler hazırlamaktadırlar.

Doç.Dr. Nadire Çavuş, üniversitelerin eğitim yapma misyonu yanında topluma kaşı da sorumlu olduğu bilinci ile öğrencilerinizin sosyal sorumluluk projeleri hazırlamalarını teşvik ettiklerini belirtti. Daha önce Kanser Hastalarına Yardım Derneği web sitesi, bazı devlet liselerinin web siteleri, bazı devler liselerinin bilgisayar odalarının yazılım ve donanım ihtiyaçlarının giderilmesi gibi pek çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini de söyledi. Ayrıca, bilişim alanında gerek yazılım gerekse donanım alanlarında Bilgisayar Enformatik Bölümü olarak, yardımcı olabilecekleri tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanında olmaktan mutlu olacaklarını belirterek, kendilerine ulaşılmasının yeterli olacağının altını çizdi.

Bölüm öğrencilerimizden Bora Öktekin, Bilgisayar Enformatik Bölümü bitirme projesi kapsamında öğretim elemanlarının danışmanlığında Kıbrıs Türk Esirgeme Kurumu'na "Kayıt-Takip Otomasyon Sistemi" geliştirdi. Kurumun ihtiyaçları analiz edilerek geliştirilen sistem hem çalışanların işlerini kolaylaştırmakta hem de düzenli kayıt tutularak çalışan ve çoçukların bilgilerinin arşivlenmesi sağlandı.

Kıbrıs Türk Esirgeme Kurumu Genel Başkanı Ayşe Coşar "Geliştirilen sistem sayesinde Kurumumuz üyelerinin kayıtlarının tutulmasının ve aidatlarının düzenli ödenip ödenmediği konusunda bilgi edinmemiz açısından ciddi kolaylık sağlamıştır. Ayrıca, bağışlardan gelen maddi yardınlarla beraber giderlerimizi de içeren muhasebe bölümü, gelir-gider hesaplamalarımızı kolaylaştırmıştır. Bunun yanında, etkinlik merkezimizde çoçukların kayıtlarının düzenli tutulmasını ve programın içerdiği muhasebe bölümü ile de Merkezin gelir-gider hesaplarının kolayca bilgisayar ortamına aktarımını sağladı. Geliştirilen yazılım yapılan bütün kayıt ve mali işlerin dökükümünü yazıcıdan detaylı listeler halinde çıktısını alabilmemizi sağladığından bilgisayar ortamı dışında sa daha düzenli arşiv oluşturmamıza imkan vermiştir" dedi.

Coşar, Yakın Doğu Üniversitesi'ne, Bilgisayar Enformatik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nadire Çavuş ve bölüm öğretim elemanları ile bölüm öğrencisi Bora Öktekin'e Kıbrıs Türk Esirgeme Kurumu'na yaptıkları değerli katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.