EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'deki tanıtım toplantısında KKTC tarımı ele alındı

UKÜ'deki tanıtım toplantısında KKTC tarımı ele alındı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nde 2014 - 2015 akademik yılına kayıt yaptıran yeni öğrencilere yönelik tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 14/11/14 16:18
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'deki tanıtım toplantısında KKTC tarımı ele alındı
A- A A+

Çevik Uraz Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşmacı olarak yer alan Fakülte Dekanı Prof. Dr. İbrahim Baktır ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Aker ve Prof. Dr. Süer Yüce, Fakülte'nin Kuzey Kıbrıs tarımına sağlayacağı katkılara dikkat çekti.

Türkiye'den gelecek suyun tarımda doğru metodlarda kullanılması sağlanacak

Toplantının açılışında konuşan Prof. Dr. Ahmet Aker 2 yıl önce kurulan Fakülte'nin temel amaçlarından birinin bilimsel tarımcı yetiştirmek ve üretilen tarım ürünlerinin kalitesini artırmanın yollarını bulmak olduğunu söyledi. Türkiye'den gelecek su ile birlikte tarım sektöründe doğru metodlarla birlikte verimli ürün yetiştirilebileceğini belirten Aker, "Biz bu Fakülte ile birlikte hem öğrencilerimizin geleceğine vizyon vereceğiz hem de Kuzey Kıbrıs'ta tarım teknolojilerini geliştireceğiz." dedi.

Tarımda üretime yönelik ve vizyonu geniş öğrenciler yetişecek

Dekan Prof. Dr. İbrahim Baktır da Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi olarak Kuzey Kıbrıs'ı tarım markası haline getirme ve uluslararası arenada tanıtımını sağlama konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. KKTC'de büyük bir tarım potansiyeli olduğuna dikkat çeken Baktır, "1970'li yıllardan bugüne kadar öğrendiğimiz bütün bilgileri Kuzey Kıbrıs'ta uygulayacağız." dedi. Kısa zaman içerisinde yüksek lisans programlarının açılacağını da kaydeden Prof. Dr. İbrahim Baktır, ayrıca Hollanda üniversiteleri ile UKÜ arasında öğrenci değişim programı da olacağını açıkladı. Baktır, "Öğrencilerimizin en aktif şekilde, kendilerini hem pratik hem de teorik anlamda geliştirebilecekleri bir eğitim sistemi oluşturmak istiyoruz." diyerek üretime yönelik ve vizyonu geniş öğrenciler yetiştirmek istediklerini belirtti.

Teknoloji temel alınarak tarımsal altyapı oluşturulacak

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süer Yüce de bir konuşma yaparak Kuzey Kıbrıs'ta teknoloji temel alınarak tarımsal bir altyapı oluşturmak istediklerini vurguladı. Yüce, "Bugüne kadar 'torbamızda' biriktirdiğimiz bütün tohumları Kuzey Kıbrıs'a serpeceğiz." dedi. Ayrıca Ada'nın sera tarımına çok uygun ve tarım potansiyelinin yüksek seviyede olduğunu dile getiren Prof. Dr. Süer Yüce, Kuzey Kıbrıs tarımına hizmet verecek olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.