EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ İletişim öğrencileri medyayı inceledi

DAÜ İletişim öğrencileri medyayı inceledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri medya inceleme gezisi düzenledi. Kıbrıs Türk Gazetecilik Tarihi dersi kapsamında düzenlenen inceleme gezisine katılan öğrenciler Kıbrıs gazetecilik tarihi hakkında bilgi edindi.

Yayın Tarihi: 16/11/14 17:27
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ İletişim öğrencileri medyayı inceledi
A- A A+

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, DAÜ İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy'un verdiği Kıbrıs Türk Gazetecilik Tarihi dersini alan öğrencilere yönelik düzenlenen bir gezi ile radyo, televizyon ve gazetelere ziyaretler gerçekleştirildi.

"Mücadele medyası"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy, ders kapsamında sınıfta öğrettikleri teorik ve tarihi bilgilerin pekişmesi adına öğrencileri medya ile bütünleştirmek istediklerini ifade etti. DAÜ İletişim Fakültesi'nden mezun olacak olan öğrencilerin Kıbrıs Türk medyasını yakından tanımasını istedikleri de söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ersoy, yaptıkları temaslarla Kıbrıs Türk medyasının bugünlere gelene kadar nasıl bir süreçten geçtiğini öğrendiklerini belirtti.

Kıbrıs Türk medyasının bir "mücadele medyası" olarak tanımlandığına da vurgu yapan Ersoy, Kıbrıs Türkünün var olma mücadelesinde basının önemli bir rol oynadığını kaydetti. Öğrencilerinin Kıbrıs Türk medyası hakkında bilgi almasına rağmen, bu bilgilerini ziyaretlerle pekiştirmelerini istediklerini belirten Ersoy, bu şekilde akıllarında kalan ve merak ettikleri soruları da bizzat medya emekçilerine sorma fırsatı yakaladıklarını söyledi.

6 medya organı ziyaret edildi

Ziyaretlerine ilk olarak Havadis gazetesi ile başlayan DAÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, gazetenin Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Başaran Düzgün ile görüştü. Ardından Halkın Sesi gazetesini ziyaret eden öğrenciler, burada gazetenin sahibi Mehmet Küçük ile sohbet ettiler. Öğrencilerin üçüncü durağı ise Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) oldu. TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ile tanışan öğrenciler, TAK'ın kuruluş tarihi ve faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. Birinci Medya Grubu'nu da ziyaret eden öğrenciler Birinci Medya Grubu Başkanı Ertan Birinci'den gazetecilikle ilgili hatıraları dinlediler.

Daha sonra radyo ve stüdyoları da gezen heyetin beşinci durağı Bayrak Radyo Televizyon Kurumu oldu. BRT 1 Sorumlusu Neşe Ergüçlü'nün verdiği bilgilerle stüdyoları gezen öğrenciler, BRTK'nın kuruluşunda kullanılan malzemeleri incelediler.

Heyetin son durağı ise Kıbrıs Medya Grubu oldu. Kıbrıs Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü'den bilgi alan öğrenciler, Kıbrıs Medya Grubu'nun birimlerini ve matbaasını gezerek, incelemelerini tamamladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.