EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ öğretim üyesi 2'nci Örgütsel Davranış Kongresi'ne katıldı

LAÜ öğretim üyesi 2'nci Örgütsel Davranış Kongresi'ne katıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Harun Şeşen, Kayseri Melikşah Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Örgütsel Davranış Kongresi'nde, "Ölçek Geliştirme ve Ölçek Uyarlama" konulu seminer verdi.

Yayın Tarihi: 17/11/14 17:09
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ öğretim üyesi 2'nci Örgütsel Davranış Kongresi'ne katıldı
A- A A+

Seminerde ölçekler, örgütsel davranış alanında psikometrik kavramların ölçülmesinde ve araştırmalara konu edilmesinde son derece önemli rol oynadığını belirten Şeşen, kullanılan ölçeklerin geçerli ve güvenilir olmaması, araştırma sonucunda elde edilen sonuçları da tartışılır hale getirdiğini söyledi.

Bu bağlamda çeşitli birey davranış ve tutumlarını ölçmede kullanılacak ölçeklerin geliştirilmesi veya farklı ülkelerde kullanılmış olanların uyarlanması, oldukça titiz bir çalışmayı gerektirdiğini vurgulayan Şeşen, yapılan bu seminerle, örgütsel davranış alanında çalışan özellikle genç araştırmacıların, ölçekler konusundaki bilgi birikiminin geliştirilmesi amaçlandığını belirtti.

Seminer sonunda, soru-cevap bölümünde ise katılımcılar, ölçekler konusunda bilgi alış verişinde bulunarak, konu üzerinde fikir belirtme imkânı buldu. Seminerin ardından Kongre'nin dönem Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu tarafından, Doç. Dr. Harun Şeşen'e plaket takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.