EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ "Hüseyin Cavidin Türk Dünyasındaki Yeri" Konferansına ev sahipliği yaptı

YDÜ "Hüseyin Cavidin Türk Dünyasındaki Yeri" Konferansına ev sahipliği yaptı

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Kompleksi Turuncu Salonda "Hüseyin Cavid Eserleri" adlı kitabın tanıtımı ve "Hüseyin Cavidin Türk Dünyasındaki Yeri" adlı konferans gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 18/11/14 14:09
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ "Hüseyin Cavidin Türk Dünyasındaki Yeri" Konferansına ev sahipliği yaptı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Dünya Azerbaycanlıları Temas Grubu ve KKTC Azerbaycan Diaspora Başkanı , YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu'nun, Azerbaycan Cumhuriyeti Bayan Gazeteciler Birliği Başkanı Sevil Yusifova'nın ve "AzerTac TC ve Suudi Arabistan Temsilcisi", Sabir Sahtaxti'nin desteğiyle Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Kompleksi Turuncu Salonda "Hüseyin Cavid Eserleri" adlı kitabın tanıtımı ve "Hüseyin Cavidin Türk Dünyasındaki Yeri" adlı konferans gerçekleştirildi..

Konferansa katılanlar arasında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Yeni Azerbaycan Gazetesi Baş Editörü Hikmet Babaoğlu, Azerbaycan Cumhuriyeti Basın Konseyi Başkanı Eflatun Abişov, Azerbaycan Cumhuriyeti Halk Cephesi Gazetesi Baş Editörü, şair Elçin Mirzebeyli, Azerbaycan Cumhuriyeti Ulusal Radyo ve Televizyon Başkanı Nuşirevan Meherremov, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Sahne Sanatları Fakültesi Oyunculuk Anasanat Dalı , Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Cavanşir Kuliyev, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Saracoğlu, Uluslararası İlişkiler Doktora Öğrencisi, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi, Öğretim Görevlisi Reşat Alakbarov, Azerbaycan Yazarlar Birliği Üyesi Raul Masum ve öğrenciler yer aldı.

Konferansta Azerbaycan Cumhuriyeti Bayan Gazeteciler Birliği Başkanı Sevil Yusifova konuşmasında, Doç. Dr. Azer Turan tarafından hazırlanan "Hüseyin Cavid Eserleri" adlı kitabın Azerbaycan Cumhuriyeti Prezident Administrasiyası İçtimai Siyasi Şubesinin Müdürü Ali Hasanov'un girişimi ile, Kaspi Gazetesinin ve Kaspi Eğitim Merkezinin projesi kapsamında yayınlandığını anlattı.

Dünya Azerbaycanlıları Temas Grubu ve KKTC Azerbaycan Diaspora Başkanı , YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu ise konuşmasında "Zamanın aynası ve Sema şairi, Türk Dünyasının Şekspiri" olan Hüseyin Cavidin, XX. yüzyılda Azerbaycan edebiyatının, medeniyetinin inkişaf etmesinde emsalsiz hizmetler gösterdiğini, Azerbaycan halkını, onun medeniyetini, edebiyatını, ilmini yükseklere taşıyan büyük şahsiyetlerden biri olduğunun altını çizdi.

Ardından , Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Yavuz Akpınar, YDÜ, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Saraçoğlu ve Azerbaycan basınındangazeteciler konuşmalarını gerçekleştirdiler..

Konferans verilen kokteyl ile sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.