EĞİTİM
okuma süresi: 1 dak.

YDÜ, American Society Of Human Genetics 2014 Kongresi'nde temsil edildi

YDÜ, American Society Of Human Genetics 2014 Kongresi'nde temsil edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Tıp Fakültesi öğrt.üy. Doç.Dr. Şehime G. Temel tarafından temsil edilen kongrede,"An extended Turkish family with FBN1 mutation and variable clinical phenotype" çalışması ile büyük beğeni topladı.

Yayın Tarihi: 20/11/14 10:43
okuma süresi: 1 dak.
YDÜ, American Society Of Human Genetics 2014 Kongresi'nde temsil edildi
A- A A+

Tıp Fakültesi'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çalışmada Marfan Sendromu tanısı alan aile bireylerinin bazılarında aort anevrizması tanımlanırken bunların opere edilmesi sağlanmış, erken tanı alan bireylerin ise ilaç ile takibi sağlanarak, hastaların ani ölümlerine veya aort anevrizmalarına engel olunmuştur. Hastalığı taşıyan aile bireylerinde yapılan genetik analiz sonucunda FBN1geninde bulunan varyant sadece bir kez bir araştırmacı tarafından rapor edilmiş ancak bu varyantın klinik fenotipi tanımlanmamıştır. Bu patolojik varyantın klinik fenotipi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı öğretim üyemiz Doç. Dr. Şehime G.Temel ve çalışmaya katkısı olan diğer araştırmacılar tarafından ilk kez rapor edilmiştir denildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.