EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi, Bilgisayar Enformatik Bölümü'nün yeni bir başarısı

Yakın Doğu Üniversitesi, Bilgisayar Enformatik Bölümü’nün yeni bir başarısı

Yakın Doğu Üniversitesi,Bilgisayar Enformatik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nadire Çavuş'un master öğrencisi Raghad Baker Sadiqile birlikte yazmış olduğu "Mobile Technologies&English Language (Mobil Teknolojileri ve İngilizce)" isimli kitabı Scholars Press Yayınevi'nde ingilizce olarak basıldı.

Yayın Tarihi: 24/11/14 10:32
okuma süresi: 3 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi, Bilgisayar Enformatik Bölümü’nün yeni bir başarısı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, en büyük uluslararası yayın gruplarından biri olan Scholars Press Yayınevi, yüksek kaliteli akademik eserleri baskıya almaktadır. Yayınevinin amacı, araştırmaları desteklemek olduğundan öğretim üyeleri ve profesörlerin tercih ettiği yayınevlerinin başında yer almaktadır. 40 farklı ülkede kitaplarının dağıtımını yapmaktadır.

Doç.Dr. Çavuş,mobil cihazlar sayesinde geleneksel öğrenmenin boyut değiştirip ve sınıf dışına da taşındığını belirterek öğrencinin, istediği her zaman, her yerden eğitim alma şansına sahip olabildiğini söyledi. Günümüzde geliştirilen cep telefonlarının teknik özellikleri ve geliştirilen mobil öğrenme sistemleri sayesinde, farklılaşan bilgiye ulaşabilmek mümkün olabilmektedir. Diğer taraftan, küreselleşen dünyada bireyin kendi dili dışında ikinci bir dil bilmesinin zorunluluk haline geldiğine vurgu yaptı.

Akademisyenlerin yazdığı kitabın temel amacı, öğrencilerin yabancı dil olarak İngilizce öğrenirken mobil chazları nasıl kullanacaklarını açıklamaktadır. Kitapdamobil cihazların kullanılmasınınyabancı dil öğrenme sürecini nasıl daha etkili, ilginç ve eğlenceli hale getirebileceği detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Öğrenme sırasında öğrencilerin karşılaştığı sorunlara mobil öğrenme platforumlarıyla nasıl çözüm üretilebileceği de irdelenmektedir.

Doç.Dr. Nadire Çavuş ve Raghad Baker Sadiq'un kitabı, yabancı dil eğitiminde mobil teknolojilerinin kullanımı açısından kaynak olabilecek nitelik taşımaktadır. Bu özelliğinden, dolayı yabancı dil olarak İngilizce öğrenmek isteyen her yaştan bireylerin, öğretmenlerin ve mobil öğrenme ortamı geliştiricilerinin yararlanabileciği akademik bir eserdir.

Bilgisayar Enformatik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nadire Çavuş,Bilgisayar Enformatik Bölümü Yüksek Lisans programının her geçen yıl yetiştirdiği öğrencilerin bilime katkı koyabilecek düzeye ulaştıklarını görmekten özelde şahsı genelde de Üniversitesi ve ülkesi adına büyük gurur ve onur duyduğuna vurgu yaptı. Ayrıca "Yakın Doğu Üniversitesi'nin bilimin her alanında öncü olması ve Kıbrıs halkı için hep ilkleri başarmak misyonunda olması, bizlerin de her zaman motivasyon kaynağı olmuştur" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.