EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

"Uluslararası Türk Dünyası Yerel Yönetimler Sempozyumu" DAÜ ev sahipliğinde Salı başlıyor

"Uluslararası Türk Dünyası Yerel Yönetimler Sempozyumu" DAÜ ev sahipliğinde Salı başlıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü tarafından düzenlenecek olan "Uluslarararası Türk Dünyası Yerel Yönetimler Sempozyumu" 25 Kasım 2014 Salı günü başlıyor. Saat 09:30'da Salamis Bay Conti Resort Otel'de gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile başlayacak olan sempozyumda Türkiye'nin, KKTC'nin ve diğer Türk Dünyası Devletleri'nin yerel yönetim sistemleri "Yerel Yönetimlerin Sorunları" başlığı altında ele alınacak.

Yayın Tarihi: 24/11/14 15:58
okuma süresi: 2 dak.
"Uluslararası Türk Dünyası Yerel Yönetimler Sempozyumu" DAÜ ev sahipliğinde Salı başlıyor
A- A A+

Katılımın yoğun olacağı söz konusu açılışta sırasıyla, sempozyum düzenleme komitesi adına Yrd. Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, DAÜ İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tümer, DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, KKTC Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ve KKTC İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay birer konuşma gerçekleştirecek. Söz konusu açılışta DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı müzik dinletisi de yer alacak.

Yaklaşık 150 katılımcının yer alacağı sempozyum süresince sorunların çözümüne katkıda bulunabilmek için yerel yönetimlerde seçim sistemi ele alınarak merkez yönetim ve yerel yönetimlerin görev paylaşımı irdelenecek. Sempozyum süresince "Yerel Yönetimlerde Kaynak Paylaşımı, Yerel Yönetimlerde Hizmette Etkinlik ve Verimlilik, Yerel Yönetimlerde Ekonomiklik, Yerel Özerlik, Yerel Yönetimlerde Birleşme ve Katılma, Yerel Yönetimlerde Örnek ve Uygulamalar, Yerel Yönetimlerde Planlama, Yerel Yönetimlerin Gelir Kaynakları, Yerel Yönetimlerde Saydamlık/ Hesap Verebilirlik, Yerel Yönetimlerde Seçim Sistemi, Belediye Personeli Yönetimi, Merkezi Yönetim ve Yerel Yönetimler Arasındaki Görev Paylaşımı, Yerel Yönetimlerin Uluslararası ve Bölgesel İlişkileri" konuları alt başlıklar altında tartışılacaktır.

26 Kasım 2014 tarihinde de devam edecek olan sempozyuma gerek KKTC'den gerekse diğer Türk devletlerinden yoğun katılım olması bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.