EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

LAÜ'de "öğretmen olmak" anlatıldı

LAÜ'de “öğretmen olmak” anlatıldı

Lefke Avrupa Üniversitesinde 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile "Öğretmen Olmak' konulu panel düzenlendi. Panelde birbirinden değerli eğitimciler, öğretmen olmakla ilgili değişik bakış açılı sunumları ile öğretmenlik mesleğinin zorlukları ve önemi vurgulandılar.

Yayın Tarihi: 25/11/14 08:15
okuma süresi: 5 dak.
LAÜ'de “öğretmen olmak” anlatıldı
A- A A+

Eniz ORAKCIOĞLU - Kıbrıs Postası

Lefke Avrupa Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla 'Öğretmen olmak' konulu panel düzenledi. Panel Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenler adına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Daha sonra konuşmalara ve sunumlara geçildi. Öğretmenlik mesleğinin her açıdan ele alındığı panel, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Selim: "Herkes iyi bir öğretmen olamaz"

Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Selim, konuşmasında şunları kaydetti: "LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Akademik kadrosu, eğitim standartları ve öğrenci sayısıyla adanın en güzel üniversitesi olma yolunda gelişimini emin adımlarla sürdürmektedir. LAÜ mezunu öğretmen olmak bir ayrıcalıktır. Herkes iyi bir bilim adamı olabilir ama herkes iyi bir öğretmen olamaz. Tüm öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum."

Eripek: "Öğretmenlik hiç te kolay değil"

Prof. Dr. Süleyman Eripek ise, öğretmenlik mesleğinin tatili bol ve kolay bir meslek olarak bilindiğini belirterek, "Panelde öğretmenlik mesleğini çeşitli boyutlarda ele alarak, bizlere öğretmenlik mesleğinin hiçte kolay olmadığını anlatacaklar. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım." Dedi.

Gürkan: "Öğretmenlik fedakârlık mesleğidir"

Prof Dr. Tanju Gürkan, panelde öğretmen olmanın zorluklarına değinerek, bir öğretmende olması gereken niteliklerin altını çizdi. Gürkan, her aklına esenin öğretmen olmasının söz konusu olmadığına dikkat çeker, "Öğretmenler herkesin bildiği gibi yükseköğretim kurumlarında üst kurum bilgiyle yetişiyor. Öğretmen nitelikleri çok değişik kaynaklarlar, isimler ve gruplarla karşımıza çıkıyor. Uzun yıllar boyunca öğretmenlik, meslek midir, sanat mıdır, doğuştan mı gelir, sonradan mı kazanılır tartışması sürdü. Tabi ki biz öğretmenliğin öğrenilebilir olduğunu savunduk, ancak öğretmenin bazı kişisel yeteneklerinin doğuştan geldiğini de söyleyebiliriz. Öğretmenlik fedakârlık mesleğidir" şeklinde konuştu.

Çetinkaya: "Öğretmenler hak ettiği yerde değil"

Prof. Dr. Ayşe C. Çetinkaya da, ülkelere göre öğretmenlik mesleğini değerlendirerek, Finlandiya'da öğretmenliğe verilen önemi ve değeri anlattı. Çetinkaya, öğretmenlerin ülkelere göre sosyal statülerine de değinerek, Türkiye'deki öğretmenleri diğer ülkelere göre sosyal statülerini de kıyaslayarak öğretmen adaylarını bu konuyla ilgili bilgilendirdi. Konuşmasının sonunda öğretmenlerin hak ettiği yerde olmadığını belirten Çetinkaya, "Tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun" dedi.

Kömleksiz: "Ayrımcıysanız mesleği bırakın"

Prof. Dr. Müfit Kömleksiz, dün LAÜ'de gerçekleştirilen panelde Toplumda ve öğretmenlikte ayrımcılığa değindi. 2004'te Türkiye'de yaptıkları bir anket çalışmasından örneklemeler yaparak, özellikle kadın ayrımcılığına değinen ve ayrımcılığın gerçeklerini ortaya koyan Kömleksiz, "Kadın öğrencilere iyi bir eğitim vermezsek gelişme ve çağdaşlaşmamız mümkün değildir. Ayrımcı bir öğretmenseniz lütfen bu mesleği bırakıp gidin, çünkü öğrencileriniz kim olursa olsun, ne olursa olsun onları eşit görmek zorundasınız" diye konuştu.

Ataman: "Engelli olan kişiler ötekileştiriliyor"

Prof. Doktor Ayşegül Ataman ise, konuşmasında öğretmenlerle ilgili ötekileştirme konusuna değindi. Öğretmenlerin nasıl ötekileştirildiği konusunda birçok örnekler sunan Ataman, "Engelli olan kişiler ötekileştiriliyor. Engelli olan kişilerinde bağımsız yaşama hakkı ve istedikleri mesleği seçme hakkı var. Biz bu kişileri ötekileştirmeden birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz." dedi. İşitme, görme veya bedensel engelli kişilerin öğretmen olduktan sonra akademik hayatında ve herhangi bir okulda mesleğini yapabilme doğrultusunda önüne çıkan engellerden de bahseden Ataman, sözlerine herkesin öğretmenler gününü kutlayarak son verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.