EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'nün Lübnanlı öğrencileri ülkelerini tanıttı

UKÜ'nün Lübnanlı öğrencileri ülkelerini tanıttı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)'nde öğrenim gören Lübnanlı öğrenciler gerçekleştirilen etkinlikle ülkelerinin 71. Bağımsızlık Günü'nü kutladı.

Yayın Tarihi: 25/11/14 16:22
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'nün Lübnanlı öğrencileri ülkelerini tanıttı
A- A A+

Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi tarafından Öğrenci Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte "Orta Doğu'nun Paris'i" olarak anılan ve coğrafi konumu ile de Kıbrıs'a çok yakın olan Lübnan'ın Bağımsızlık Günü UKÜ'de ilk kez kutlandı. Kutlamalarda ülkenin tarihi, kültürü, yemekleri, müzikleri ve dansları tanıtıldı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Adalıer'in de katıldığı etkinliğe ayrıca birçok ülkeden öğrenci de yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik Lübnan ulusal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonrasında UKÜ'nün Lübnanlı öğrencilerinden Amer Naji ve Khodor Ajaj, İngilizce ve Arapça olarak ülkelerinin bağımsızlık tarihini anlatan konuşma yaptı. Söz konusu konuşmada uzun yıllar yoğun çatışmalara, savaşlara ve göçlere sahne olan Lübnan'ın günümüzdeki modern ve çok kültürlü yapısına vurgu yapıldı.

"Onlar aslında Lübnanlı"

Konuşmanın ardından gecede Lübnan'ın doğal güzellikleri, turizmi, sosyal ve kültürel yaşamı, eğlence hayatı ve yemeklerinin yer aldığı çeşitli videolar gösterildi. Geceye özel hazırlanan videolarda en dikkat çekenlerden biri de Lübnan asıllı ünlülerin yer aldığı video gösterimi oldu. Bunlar arasında Lübnan asıllı Kolombiyalı şarkıcı Shakira, Kanadalı şarkıcı Massari, babası Lübnanlı olan Hollywood yıldızı Salma Hayek, ünlü animasyon serisi Tom&Jeryy'nin yaratıcılarından William Hanna, Rambo ve Terminatör filmlerinin yapımcısı Mario Kassar, Nissan ve Ranault'nun Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn ve daha pek çok isim yer aldı.

Lübnan'ın ünlü salatası "Tabule" ilgi gördü

Gecede Türk mutfağına yakın olan Lübnan'ın yemek kültürü de tanıtıldı. Lübnanlı öğrencilerin hazırladığı dünyaca ünlü Lübnan salatası "Tabule" geceye katılan konuklara ikram edildi.

Lübnan Bağımsızlık Günü etkinliğinde ayrıca "DJ Bouge" ismiyle bilinen UKÜ öğrencisi Abdallah Masri de ülkeye özgü dans müzikleri ve hit olmuş şarkılarla geceye ayrı bir renk kattı.

Lübnan'ın 71. Bağımsızlık Günü kutlamaları Lübnan bayrağı motifli pastanın kesilmesi ile son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.