EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi Cibuti'de "Afrika'da Türkler Kongresi'nde" temsil edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Cibuti'de “Afrika’da Türkler Kongresi'nde” temsil edildi

Afrika Kıtasının Cibuti ülkesinde gerçekleştirilen ve Türk Tarih Kurumu Tarafından organize edilen "Afrika'da Türkler" başlıklı kongrede Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat fakültesi temsil edildi.

Yayın Tarihi: 26/11/14 09:57
okuma süresi: 2 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi Cibuti'de “Afrika’da Türkler Kongresi'nde” temsil edildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Üy. Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ, "Afrika'da Türkler" başlıklı kongrede "Afrika'da Kurulan ilk İslam Kentlerinden Biri: Tahert" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Cibuti Yüksek Eğitim ve Araştırma Bakanlığı ile Cibuti Evkaf Bakanlığının da destek verdiği Sempozyum, Kuran-ı Kerim ve iki ülkenin istiklal marşlarından sonra TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından gönderilen telgrafın okunması ile başladı.

Açılış konuşmalarının ilki Türk Tarih Kurumu Başkan Vekili, İstanbul Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN tarafından yapıldı.

Daha sonra Cibuti Üniversitesi Rektörü Dr. Djama Mohammed HASSAN ise "Bilindiği gibi bu bölge bir dönem Osmanlı'nın egemenliğindeydi, ancak uzun kopuşlar oldu. Dolayısıyla bu sempozyumun Türkiye'de Afrika ve Afrikalıların tanınmasına katkı sağlamasını temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez ibadi kökenli Müslümanlar tarafından Kuzey Afrika'da bugünkü Cezayir sınırları içerisinde kurulan Tahert kentini anlattı. Şehrin merkezi unsurundan başlayarak fiziki yapısı ve demografik yapısı ile ilim kültür tarihi hakkında bilgiler verdi.

Prof. Söylemez daha sonra da muhataplarını dikkate alarak Osmanlı döneminde bu devletin bir parçası olan İbadiler, sahip oldukları sosyal ve politik durum hakkında bilgiler aktardı. Bunlardan biri olan ve Osmanlı döneminde mutasarrıflık Süleyman Barunî Paşa hakkında da bazı bilgiler aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.