EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Gökçebel: "Her branşta öğretmenimiz var"

Gökçebel: "Her branşta öğretmenimiz var"

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, eksik birkaç branş dışında, ülkede her dalda öğretmen olduğunu söyledi. Gökçebel, eksik branş dışında, başka branş dallarında da Türkiye'den öğretmen getirildiğini ifade ederek, bu durumu saygısızlık olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 27/11/14 07:36
okuma süresi: 3 dak.
Gökçebel: "Her branşta öğretmenimiz var"
A- A A+

Deniz ABİDİN

TC ile kültür anlaşması kapsamında Eğitim Bakanlığı'nın Ankara'dan meslek okullarında görevlendirilmek üzere 15 öğretmen talep etmesini Kıbrıs Postası'na değerlendiren KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, ağaç işleri, kuaförlük, teknoloji tasarımı gibi eksik birkaç branş dışında, ülkede her dalda öğretmen olduğunu belirtti.

Gökçebel: "Rehber öğretmen alımı da yapılıyor"

Gökçebel, mezun olup işsiz konumda olan rehberlikve İngilizcebranşı gibidallarda da öğretmen alımı yapıldığına dikkat çekerek, genel anlamda Türkiye'den öğretmen gelmesine karşı olduğunu söyledi.

Gökçebel, birçok öğretmenin işsiz dururken Türkiye'den getirilmesini buradaki öğretmenlere karşı saygısızlık olarak nitelendirdiğini açıkladı.

Gökçebel, bunun yanında İlahiyat Koleji'ndeki istihdamı da doğru görmediğine vurgu yaparak, Türkiye'den getirilen siyasi bir projenin devamı olan bu anlayışı kınadığını ifade etti.

Ortaokullarda teknoloji tasarımı adı altında tek branş olarak belirlenen bir ders olduğunu söyleyen Gökçebel, bu dalda mezun öğretmen olmadığı gibi mezun edecek bir okulun da olmadığına dikkat çekti.

"TC'nin eğitim sistemi tutarsız"

Eğitim Bakanı Özdemir Berova'nın, genel liselere TC Anadolu Lisesi müfredatına uyumlu olacak şekilde bir düzenlene getirmek istemesini de değerlendirenKTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, "Bakanlık eğitim sisteminde düzenlemeye gitmek istiyorsa, dünyada eğitim sistemiyle başarı sağlamış ülkeleri örnek almalıdır" dedi.

Gökçebel, ezberci, düşünce yoluna gitmeden tutum izleyen eğitim sistemlerinin örnek alınmasından vazgeçilmesi gerektiğini ifade ederek, Türkiye'nin eğitim sisteminin tutarsız ve sık sık değişen bir sistem olduğunu vurguladı.

Bazı konularda işbirliği yapılabileceğini belirten Gökçebel, kendi problemlerini çözemeyen, her bakan döneminde eğitim sisteminin de değiştiği bir sistemin örnek alınmasını ülkeye yapılacak en büyük kötülük olarak değerlendirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.