EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Besim: "YDÜ, Hayvan Hastanesi ile geleceğe hizmet ediyor"

Besim: "YDÜ, Hayvan Hastanesi ile geleceğe hizmet ediyor"

Yakın Doğu Üniversitesi'nde hizmete giren Hayvan Hastanesi'ni Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 27/11/14 09:40
okuma süresi: 3 dak.
Besim: "YDÜ, Hayvan Hastanesi ile geleceğe hizmet ediyor"
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre;YDÜ'yü ziyaret eden Perran Besim başkanlığındaki Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü heyetinin Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan'dan üniversitedeki yenilikler, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal ile Hayvan Hastanesi Başhekimi, Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene'den hastanenin toplum sağlığına yapacağı katkılar ve Tanıtım,Halkla İlişkiler Dairesi yetkililerinden de akademik faaliyetler hakkında bilgi aldılar.

Ergene; Gerek kamu gerekse de serbest çalışan Veteriner Hekimler ile işbirliği içerisinde bir referans merkezi olarak çalışmayı amaçlıyoruz...

Ziyaretçilere bilgiler veren YDÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, muayene odaları, tanı laboratuvarı, ameliyathaneleri, görüntüleme merkezleri ve araştırma laboratuvarları ile bütün evcil hayvanlar yanısıra bölgesel yaban hayvanlarına da hizmet verecek olan YDÜ Hayvan Hastanesi'nin, aynı zamanda gerek kamu gerekse de serbest çalışan Veteriner Hekimler ile işbirliği içerisinde bir referans merkezi olarak çalışmayı amaçladığını vurguladı. Hayvan Hastanesi'nin açılması ile sağlık yelpazesinde daha fazla sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunacaklarını söyleyen Ergene, toplum sağlığına yönelik çalışmaları da hızlandıracaklarına dikkat çekti.

YDÜ Hayvan Hastanesi, alanında uzman, yetkin ve etik değerlere saygılı Veteriner Hekimlerin yetişmesinde etkin rol oynayacak...

Ergene, Veteriner Fakültesi eğitimi için uygulamaların hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, eğitimlerin uygulamalarının yapıldığı büyük bir merkez niteliği taşıyan YDÜ Hayvan Hastanesi'nin, alanında uzman, yetkin ve etik değerlere saygılı Veteriner Hekimlerin yetişmesinde de büyük rol oynayacağını söyledi.

Besim; İnsan sağlığı kadar hayvan sağlığının da emin ellerde olduğunu bilmek bizleri rahatlatıyor...

Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü Başkanı Perran Besim, kulübün temel hedefinin hizmet olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında topluma hizmetin, geleceğe hizmet olduğunu vurgulayarak " bu anlamda YDÜ, Hayvan Hastanesi ile geleceğe hizmet ediyor" dedi.

YDÜ Hayvan Hastanesi büyük bir eksikliği giderecek...

Besim, "Böylesine güzel ve donanımlı bir hastaneyle karşılaşmak bizleri çok memnun etmiştir. Bu Hastane'nin KKTC genelinde ilk ve tek olduğunu biliyoruz. Büyük bir eksikliği giderecek olan bu hastaneyle insan sağlığı kadar hayvan sağlığının da emin ellerde olduğunu bilmek bizleri rahatlatıyor" diye konuştu. Hastane'nin ülkemize kazandırılmasında başta YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.