EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

DAÜ İletişim'e AydIn Doğan Vakfı Ödülü

DAÜ İletişim'e AydIn Doğan Vakfı Ödülü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik programı öğrencisi Sertaç Özdemir, Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması'nda ikincilik ödülü kazandı.

Yayın Tarihi: 12/12/14 14:02
okuma süresi: 4 dak.
DAÜ İletişim'e AydIn Doğan Vakfı Ödülü
A- A A+

Aydın Doğan Vakfı'nın, nitelikli medya çalışanı yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla üniversitelerin iletişim fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencileri arasında düzenlediği Genç İletişimciler Yarışması'nın ödül töreni Bahçeşehir Üniversitesi'nde yapıldı. Bu yıl 26.sı yapılan yarışmaya 33 üniversitenin iletişim fakültelerinden yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı dallarında 1351 öğrenci, 1057 çalışma ile katıldı. Seçici kurullar tarafından yapılan değerlendirmelerde 19 üniversitenin 113 öğrencisi, 64 proje ile ödüllere değer görüldü.

Ödül töreni

Sunuculuğunu Ziya Kürküt'ün yaptığı ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, "Bu ödüller sayesinde farklı üniversitelerdeki iletişim öğrencileri hem birbirlerini tanıma imkânı buluyorlar hem de derslerde öğrendiklerinin pratik hayatta nasıl gerçekleşeceğini gösterme şansını elde ediyorlar. Bu yarışmaya katılan işlerden, öğrencilerin ülke sorunlarını ne kadar yakından takip ettiklerini ve ne kadar duyarlı olduklarını da her sene görüyoruz. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor" dedi.

Açılış konuşmasının ardından, yarışmada çeşitli kategorilerde ilk üç dereceye girenlere ödül heykelcikleri ve para ödülleri verildi. Törende ayrıca, ödül alan iletişim fakültelerine birer teşekkür plaketi takdim edildi.

KKTC'den sadece DAÜ İletişim Fakültesi'nin temsil edildiği yarışmada, Gazetecilik programı öğrencisi Sertaç Özdemir, mizanpaj dalında "Soma Unutmayacağız" başlıklı çalışmasıyla ikincilik ödülüne değer bulundu. Ödül törenine, öğrenciyle birlikte DAÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nurten Kara, Radyo, Televizyon, Sinema ve Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Metin Ersoy ile Gündem gazetesi editörü ve araştırma görevlisi Ayça Atay da katıldı. Çalışmasının ikincilik ödülüne değer görülmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Sertaç Özdemir, aynı mutluluk ve heyecanı, DAÜ İletişim'deki arkadaşlarının da yaşamasını diledi. Ödül kazanan çalışmasıyla Soma katliamını unuttturmamayı ve konunun hassasiyetini aktarmayı amaçladığını ifade eden Özdemir, "Soma'daki maden kazasının kurtarma çalışmaları devam ederken, Gündem ekibi olarak her birimiz üzerimizde sorumluluk hissettik ve bunu fotoğraf, yazı ve grafikle dile getirdik. Ben de bu çalışmaları gazete sayfa tasarımıyla bütünleştirdim. Umarım maden kazaları tekrarlanarak değil, bu tarz çalışmalarla hatırlanır" dedi.

DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan da yaptığı açıklamada, Genç İletişimciler Yarışması'nın, iletişim öğrencilerinin Oscar'ı sayıldığını, bu yılki yarışmada DAÜ İletişim'in de ödül kazanan fakülteler arasında olmasından mutluluk ve gurur duyduğunu, bu türden ödüllerin kendilerini motive ettiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.