EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Ergüçlü: "YDÜ'ye ülkemize mükemmel bir tesis kazandırdığı için minnettarız"

Ergüçlü: "YDÜ'ye ülkemize mükemmel bir tesis kazandırdığı için minnettarız"

YDÜ Veteriner Fakültesi Kıbrıs Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü'yü ağırladı.

Yayın Tarihi: 13/12/14 12:46
okuma süresi: 4 dak.
Ergüçlü: "YDÜ'ye ülkemize mükemmel bir tesis kazandırdığı için minnettarız"
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Kıbrıs Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü YDÜ Veteriner Fakültesi ile Hayvan Hastanesi'ni ziyaret ederek hastanenin faaliyetleri ve kabiliyetleri hakkında Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ile Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene'den bilgi aldı.

Çağımızda "Tek Sağlık Konsepti" Öne Çıkıyor…

Ziyarette yaptığı konuşmada insanlarda görülen hastalıkların büyük bir kısmının hayvanlardan kaynaklandığının bilindiğini söyleyen Ahmet Savaşan "hayvan sağlığının küresel sağlık açısından çok önemli olduğu Dünya'da kabul görmektedir. Buradan hareketle insan sağlığının hayvan sağlığına bağlı olduğu sonucunu çıkarmak son derece yerinde olacaktır. İşte bu nedenle bugün Dünya'da Tek Sağlık Konsepti'nin önemi her zeminde bilimsel otoritelerce gündeme getirilmekte ve kabul görmektedir" diye konuştu.

Hastane Ziyaretleri, Hayvan Sağlığının İnsan Sağlığı Üzerindeki Pozitif Etkilerinin Algılanmasına Yardımcı Olacak…

Tek Sağlığın, sağlıklı insan için sağlıklı hayvanın gerekliliği üzerine şekillendiğini anlatan Savaşan, Hayvan Hastanesi'ne yapılan ziyaretlerin yüksek kalitedeki hayvan sağlığının insan sağlığı ve refahı üzerine olumlu etkileri olduğu konusunun ülkede algılanmasına vesile olacağını vurguladı.

Dr. Günsel Halk Sağlığı Konusunda Veteriner Hekimlere Önemli Sorumlulukların Düştüğü Bilinciyle Hayvan Hastanesi'ni Ülkeye Kazandırdı…

Savaşan "sağlığı bir bütün olarak gören Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel, Tek Sağlık Konsepti'nde başarı elde edilmesi için hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenirliği ve halk sağlığı konularında veteriner hekimlere önemli sorumlulukların düştüğü bilinciyle hareket ederek, eczacılık, sağlık bilimleri, diş hekimliği, tıp fakültelerinin ardından son halka olarak veteriner fakültesini ve hastanesini ülkemize kazandırmıştır" diye konuştu.

Ergene; Kabiliyetlerimizi Devletimizin İlgili Kurumları, Veteriner Hekimlerimiz İle Sektörün Diğer Paydaşları İle Paylaşacağız…

Açıklamada Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene'nin ise "hayvan sağlığı hayvancılık sektörü ve halk sağlığı açısından çok önemlidir.YDÜ Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi olarak bizlerin sorun oluşturan hastalık ve zararlıları en kısa süre içinde kontrol altına alarak yok edilmesi, hayvan sağlığı ve refahının sağlanması, salgın hayvan hastalıklarıyla mücadele edilmesi, hayvanlardan insanlara geçebilen (şarbon, tüberküloz, brusella, kuş gribi, kırım kongo kanamalı ateşi vs.) hastalıkların kontrol altına alınması ve önlenmesi ile gıda güvenliğinin sağlanması için gereken akademik bilgiye ve gerek laboratuvarlar gerekse de teşhis ve tedavi kabiliyetlerine sahibiz. Bu kabiliyetlerimizi devletimizin ilgili kurumları, veteriner hekimlerimiz ile sektörün diğer paydaşları ile paylaşacağız" dediği bildirildi.

Ergüçlü: Mükemmel Bir Tesis Kazandırdığınız İçin Minnettarız...

Ergüçlü de ziyarette yaptığı konuşmada "halk sağlığına büyük katkılarda bulunacak tam teşekküllü Hayvan Hastanesi'ni ülkemize kazandırdığı için Yakın Doğu Üniversitesine çok teşekkür ederiz. Bizleri böylesine modern ve çağdaş bir hastaneye kavuşturduğunuz için minnettarız. Çok önemli bir olay Yakın Doğu Üniversitesi ve Kurucu Rektör Suat İ. Günsel'e çok teşekkür ederiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.