EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ mezunları yeni bir mobil androıd uygulaması geliştirdi

DAÜ mezunları yeni bir mobil androıd uygulaması geliştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü (BÖTE) 2012 yılı mezunu Yavuz Yurtbeğendi ve 2013 mezunu Serdar Göğüşoğlu birlikte Raadla adında bir mobil android uygulaması geliştirerek kişilerin rahatsız oldukları durumları rahatlıkla paylaşabilecekleri bir platform oluşturdular. Türkiye'nin ilk milli eleştiri medyası olma özelliğini de taşıyan söz konusu program ile kişiler rahatsız oldukları durumları resimleri ile birlikte paylaşabiliyorlar.

Yayın Tarihi: 16/12/14 14:25
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ mezunları yeni bir mobil androıd uygulaması geliştirdi
A- A A+

DAÜ'den mezun olduktan sonra birçok önemli firmada çalıştıklarını belirten Yurtbeğendi ve Göğüşoğlu, Raddla uygulaması fikrini trafikteki saygısız şöförlerden ve trafikte yaşanan sıkıntılardan dolayı bulduklarını aktardı. Android markete Raadla yazarak uygulamayı rahatlıkla indirebileceklerini belirten Raadla yöneticileri söz konusu uygulamanın büyük ilgi uyandıracağına inandıklarını vurguladılar. DAÜ'de almış olduğu eğitim sayesinde olgunlaştığını ve yeniliklere açık olmayı öğrendiğini belirten Yurtbeğendi, DAÜ'nün başarılı mezunlar yetiştirdiklerine dikkat çekti. Göğüşoğlu ise DAÜ'de öğrenmeyi öğrendiklerini vurgulayarak, DAÜ'nün öğrencilerine kaliteli eğitimin yanında nasıl kendilerini geliştirebileceklerini de öğrettiğini aktardı. Göğüşoğlu, DAÜ'de özellikle iletişim derslerinin önemli rolü olduğuna inandığını da aktardı.

Mobil uygulamalarının ve kullanıcıların her geçen gün arttığına değinen Raadla yaratıcıları mobil uygulama sektörünün her geçen gün gelişeceğine inandıklarını da bildirdi. DAÜ'de aldıkları eğitim ve DAÜ diploması sayesinde daha kolay iş bulduklarını belirten Yurtbeğendi ve Göğüşoğlu, DAÜ'nün KKTC'nin en iyi üniversitesi olduğunu vurguladı. Üniversite eğitiminin önemine değinen Raddla yaratıcıları, DAÜ'de aldıkları eğitimin kariyerlerinde önemli rol oynadığını bildirdi. Yeni mezun olacak öğrencilere düşüncelerini mutlaka projelendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Yurtbeğendi ve Göğüşoğlu, yeni mezun olacak olan adaylara aynı zamanda kolay vazgeçmemeleri yönünde tavsiyelerde de bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.