EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi'nde konferans

Yakın Doğu Üniversitesi'nde konferans

Yakın Doğu Üniversitesi'nde bilimsel etkinlikler çerçevesinde "İzmir Körfezi Çevresi Zeminlerinde Deprem Zemin Yapı Etkileşimlerinin Araştırılması" konferansı gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 17/12/14 15:22
okuma süresi: 2 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi'nde konferans
A- A A+

Konferans, Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Ege Bölgesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Akgün tarafından verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near east University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Ünal Şorman tarafından açılan konferansa Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği üyeleri, Jeoloji ve Maden Dairesi ve Lefkoşa Belediyesi temsilcileri ile Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Prof.Dr. Mustafa Akgün 2008 – 2012 yılları arasında bir proje çerçevesinde İzmir de yapılan çalışmalar sonucunda, EUROCODE 8 VE 2007 Türk deprem yönetmeliğinin sunduğu spektral ivme spektrumlarındaki en uzun periyot değerleri dikkate alınsa bile, İzmir Körfezi Çevresi zeminlerinde Deprem-Zemin-Yapı ortak davranışını tanımlamak için bu periyot değerlerinin yetersiz kaldığı saptandığını belirtti. Bu durumda yapılması gereken, uzun periyot değerlerine sahip özel spektrumların türetilmesi olduğunu, İzmir Körfezi Çevresi için tanımlanacak, zemin ana kaya modelleri ve zemin tabakaların kalınlık, derinlik, P ve S dalga hızları ile yoğunluk değerleri dikkate alınarak yapılacak hesaplamalarla, uzun periyot değerlerine sahip spektrumlar üretilmiş olacağını, böylece daha güvenli deprem yükleri kullanılma olanağı sağlanmış olacağını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.