EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Gökçekuş Girne Üniversitesi'nde üniversite kavramı üzerine seminer verdi

Gökçekuş Girne Üniversitesi'nde üniversite kavramı üzerine seminer verdi

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş Girne Üniversitesi'nde düzenlenen seminerde Dünyada ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Üniversite Kavramı üzerine kapsamlı bir seminer verdi.

Yayın Tarihi: 18/12/14 09:41
okuma süresi: 3 dak.
Gökçekuş Girne Üniversitesi'nde üniversite kavramı üzerine seminer verdi
A- A A+

Prof. Dr. Gökçekuş; Üniversite Sektörü İle Tarım, Sanayi, Sivil Toplum, Ve Devlet Arasındaki İlişkiler Çok Önemli…

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, açılış konuşmasını Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu'nun yaptığı seminerde, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş Dünyada ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Üniversite Kavramı üzerine yaptığı konuşmada, üniversite kavramının tarihsel süreçte oluşumunu, refah devleti süreçleriyle birlikte yüksek öğretim talebinin artması üzerine son elli yılda küresel olarak üniversite sektörünün devasa bir kapasite artışı içine girdiğini, üniversite ile tarım, sanayi, sivil toplum ve devlet arasındaki etkileşim ve ilişkilerin önemine dikkat çekti ve ABD gibi gelişmiş ülkelerde üniversite ile diğer paydaşlar arasındaki ilişkilerin ve etkileşimin ülke gelişimine olan katkılarını anlattı.

Yüksek Öğretim Sektöründeki Büyüme Ve Gelişmeler Yükseköğretim Sistemini Denetlemeye Dönük Yapılar Kurulmasını Gerektirdi…

Prof. Dr. Gökçekuş, yüksek öğretim sektöründe yaşanan hızlı büyümenin toplumun tüm kesimlerine açılması ve çeşitlenmesi nedeniyle kamu harcamalarında da önemli bir artışa neden olduğunu, bunun bir sonucu olarak siyasi iktidarların bu sektörü daha şeffaf bir hale getirmek, toplumun ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek ve daha rekabetçi bir ekonomiye sahip olmak amacıyla yüksek öğretim sistemine daha fazla müdahil olduklarını ve yükseköğretim sistemini denetlemeye dönük yapılar kurduklarını anlattı.

127 Ülkeden Gelen 75 Bin Öğrenciyle KKTC Uluslar Arası Bir Yüksek Öğretim Merkezine Dönüştü…

Tüm dünyada rekabet ortamı giderek artan üniversitelerin sayesinde bilgi toplumu ve ekonomisinin yaratıldığına dikkat çeken Prof. Gökçekuş, bu sebeple uluslar arası kalite güvence sistemlerinin yaratıldığına vurgu yaptı. Yüksek öğretim sürecinde yaşanan bu dönüşümün "uluslararasılaşmaya" vesile olduğunu ve yüksek öğrenim kurumların ulus-ötesi roller üstlendiğini ve hizmetler verdiğini anlatan YÖDAK Başkanı Gökçekuş, bu bağlamda KKTC'nin 127 ülkeden gelen 75 bin öğrencisiyle tam anlamıyla uluslar arası bir yüksek öğretim merkezi haline dönüştüğüne vurgu yaptı. KKTC'nin içinde bulunduğu siyasi durum vesilesiyle birtakım engellerle karşılaşıldığına da değinen Gökçekuş, bu engellerin çoğu zaman ortaya konan kaliteli projelerle ve akademik çalışmalarla aşıldığını da vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.