EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi Beyarmudu Belediyesi arasında işbirliği

Yakın Doğu Üniversitesi Beyarmudu Belediyesi arasında işbirliği

Beyarmudu Belediyesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence'e bağlı Toplumsal Araştırma Merkezi ve Turizm Araştırma Merkezi işbirliği ile Kadın Girişimcilik: Öğrenme ve Liderlik Atölyeleri Projesi 2015 Ocak ayı itibari ile Güney Mesarya bölgesinde yürürlüğe konulacağı belirtildi.

Yayın Tarihi: 20/12/14 10:45
okuma süresi: 3 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi Beyarmudu Belediyesi arasında işbirliği
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler DairesiMüdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, süreç içerisinde Mesarya bölgesindeki kadınlarımızın bilişim ve bilgi çağında kimlik rolünün vurgulanması ve girişimcilik ruhunun öneminin örgüt ve toplumlarda verimlilik katması amacıyla projenin büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı konuşmasında toplumsal hayatı şekilendiren iki önemli unsur kadın ve erkektir: Her iki cinsin kendine ait özellikleri ile toplumsal hayatta belli bir konum işgal etmektedir. Ancak modern hayattaki toplumlardaki demokratik gelişmelere ve toplumsal sanayilemelere bağlı olarak çesitlenen meslekler kadını ev hayatından sadece eş ve anne olmaktan iş hayatına çekmiş ve ekonominin vazgeçilmez bir parçası konumuna getirmiştir. Kadının toplumdaki konumu o toplumun ve bireyleri ile yakın ilişkilidir. Bu amaçla kadınımızı modern hayattın sunduğu olanakları hem daha verimli kullanabilmek hem de daha fazlasını sunmak amacıyla gönüllülük esasına dayalı olarak Yakın doğu Üniversitesi Centre of Excellence Merkezi ve buna bağlı iki merkezimizin "girişimciliği teşvik etmek amacı ile Beyarmudu Belediyesi ile birlikte ortak "kadın girişimcilik: öğrenme ve liderlik atölyesi projesi başlatmakta olduğunu ve bu projeye fikir babalığı yapan ve önderlik eden Centre of Excellence bağlı iki merkezin Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanları Doç Dr. Fahriye Altınay ve Doç. Dr. Zehra Altınay ve Turizm Araştırmaları ve Geliştirme Merkezi Başkanı Doç. Dr. Tulen Saner'in proje yürütücüleri olacağını belirtti.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ise, güney mesaryada %60 ev hanımı olduğunu belirterek, ev ekonomisi ve turizme katkı koyma adına bölgenin kültürel ve yaşamsal faaliyetlerine bu projenin gerekliliğini vurguladı.

Yakın Doğu Üniversitesine teşekkürlerini sunan Edip, her zaman işbirliği yapmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.